Αντ. Μπέζας: Ξεκινούν οι εργασίες στο ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου

bezas_antΜε αφορμή την απάντηση που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης, στην ερώτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα σχετικά με τη δημιουργία ΣΕΑ της Εγνατίας Οδού στο Ελευθεροχώρι, ο κ.  Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις  αμέσως επόμενες ημέρες  ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής των υποδομών (εσωτερικές οδοί, θέσεις στάθμευσης, οδοφωτισμός, λωρίδες επιβράδυνσης- επιτάχυνσης κλπ)  των ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου, έτσι ώστε από τη νέα χρονιά  να καταστεί δυνατή η κατασκευή (κτήρια καυσίμων και εστίασης-εκδοτηρίων) και η λειτουργία τους από την ανάδοχο παραχωρησιούχο εταιρεία, με την οποία έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης.  Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τη Θεσπρωτία, αφού το ζεύγος των ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου θα  καταστήσει ελκυστικότερο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία Οδό στις διεθνείς και εθνικές μεταφορές και θα ενισχύσει την τοπική οικονομική δραστηριότητα».

Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Καλογιάννη στην ερώτηση του κ. Μπέζα, έχει ως εξής:

«Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» με το υπ’ αρ. Α335494/30.8.2012 έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι το 2010 διεξήχθη ανοιχτός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου, για την Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του ζεύγους Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ελευθεροχωρίου. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και το θετικό πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στις 21.02.2011, υπεγράφη η σχετική σύμβαση παραχώρησης των ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου, με Ανάδοχο της Εταιρεία «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική ΑΕ», διάρκειας 30 ετών.

Με την υπ’ αρ. 676/3/16.06.2011 απόφαση του ΔΣ της Εγνατίας, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Ολοκλήρωση των εργασιών υποδομής των γηπέδων του ζεύγους ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου», προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ, διάρκειας κατασκευής τεσσάρων (4) μηνών. Στη διαγωνιστική διαδικασία αναδείχθηκε ως μειοδότης η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ». Η προσυμβατική διαδικασία ολοκληρώθηκε κατόπιν του θετικού πορίσματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της έγκρισης του Μετόχου για τη διάθεση των απαιτούμενων πιστώσεων (η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 23.8.2012).

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη των εργασιών κατασκευής των υποδομών των ΣΕΑ, ώστε να καταστεί δυνατή η κατασκευή και η λειτουργία του έργου το 2013».