Αποκλεισμός του Λιμανιού για τη ΔΩΔΩΝΗ

dodoni

Με τον αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και οι εργαζόμενοι της «Δωδώνης», όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» της Ηγουμενίτσας την Τρίτη, με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων και εκπροσώπων φορέων, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινου και δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη «Δωδώνη» Χρήστο Γεωργίου για τις εξελίξεις και την πορεία της εταιρείας, αλλά και τα σχέδια αποκρατικοποίησής της.

Η ημερομηνία της κινητοποίησης δεν ορίστηκε αλλά προτάθηκε να γίνει πριν την κρίσιμη έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που ορίστηκε για τις 5 Ιουλίου και αφορά στο επίμαχο άρθρο 8 του καταστατικού.

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στην Παραμυθιά, μετά την οποία αναμένεται οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας να αποφασίσουν και τη μέρα αποκλεισμού του λιμανιού, όπως δήλωσαν οι κ.κ Τζίμας και Γεωργίου, πάντως πριν την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 5ης Ιουλίου.

Και οι δυο εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τη συμμετοχή συνάντηση ενώ ο κ. Γεωργίου, ξεκαθάρισε ότι οι κτηνοτρόφοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσει η επιχειρούμενη αλλαγή του καταστατικού.

Η έκτακτη Γ.Σ που αποφασίστηκε την Παρασκευή από το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της «Δωδώνης» έχει σαν θέμα τον ορισμό νέας διοίκησης, αλλά και το επίμαχο άρθρο 8 του καταστατικού, αφού με την τροποποίησή του η ΑΤΕ επιχειρεί να απαλλαγεί από την υποχρέωση που απορρέει από το καταστατικό να μεταβιβάσει στις Ενώσεις και τους παραγωγούς το μετοχικό της πακέτο, ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε διαγωνισμό πώλησης σε ιδιώτες.