Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

Προς δημοπράτηση το 1ο Υποέργο για την επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Με την έγκριση, σήμερα,  από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, των όρων και της κατάρτισης της διακήρυξης της δημοπρασίας του 1ου Υποέργου, εισέρχονται στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου «κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων». Ο προϋπολογισμός του Υποέργου ανέρχεται σε 21.233.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ανέρχεται σε 29.233.000 ευρώ, με χρονική διάρκεια υλοποίησής του, τους 49 μήνες (παραδοτέο στις 31-12-2015).

Δημοπρατήσεις έργων στην Π.Ε. Πρέβεζας

Τη δημοπράτηση νέων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για τα εξής:

  1. Βελτιώσεις, συντηρήσεις, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, διαγραμμίσεις,  τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο, με προϋπολογισμό 160.000 ευρώ. Συγκεκριμένα εργασίες προβλέπονται να γίνουν κυρίως σε τμήματα της 2ης και 7ης επαρχιακής οδού και των οδών Ζαλόγγου- Κρυοπηγής, Αβάσσου – Άνω Ράχης κ.α.
  2. Τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στην Επ. Ο. υπ. αρ.21 στο Ηλιοβούνιο, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ. 

Επίσης αναδείχτηκε ο ανάδοχος (Στεφάνου Απόστολος)  του  έργου «αποκατάσταση ζημιάς πρανούς τμήματος της οδού Άσσου – Πολυστάφυλλου, της 8ης Επαρχιακής Οδού», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Ανάδοχοι έργων για την Π.Ε. Άρτας

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι δύο έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Πρόκειται για τα εξής:

  1. Προστασία πρανών και καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Μπούση, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος ο ΕΔΕ Σωτήριος Σφήκας.
  2. Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού δικτύου, προϋπολογισμού 120.020,43 ευρώ. Ανάδοχος ο ΕΔΕ Δημήτριος Φούκας.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση δύο έργων που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Το πρώτο αφορά την επισκευή – συντήρηση εγκαταστάσεων αντλιοστασίου Βίγλας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και το δεύτερο την «συντήρηση αναχωμάτων και τάφρων ιχθυοτροφείων των λιμνοθαλασσών Π. Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Βελτίωση οδού προς Ματσούκι

 

Το ποσό των 100.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου για την βελτίωση της οδού προς το Ματσούκι. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε όπως η το έργο εκτελεστεί με μέριμνα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, βάσει προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και τον Δήμο Β. Τζουμέρκων.

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τάφρου στη Ν.Σαμψούντα

Με τη συμβολή της Περιφέρειας, η οποία διέθεσε   ερπυστριοφόρο  όχημα,  ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της τάφρου 5-Τ στην Τοπική Κοινότητα Νέας Σαμψούντας της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Βασίλειος Φουντούκογλου, με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στρ. Ιωάννου, εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη διάθεση του μηχανήματος, τονίζοντας «ότι επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, δώσαμε λύση, σε ένα πρόβλημα συνεχόμενων πλημμυρών που κάθε χρόνο βασάνιζε και προβλημάτιζε τους συγχωριανούς μου».