Από το λιμάνι σε καραντίνα…

epanapatrismos_limani

epanapatrismos_limani

140 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, με προορισμό διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενοι από την Ιταλία, μέσω του λιμένα της Ανκόνα. Δύο είναι μόνιμοι κάτοικοι Θεσπρωτίας, 4 είχαν προορισμό την Κέρκυρα και 4 την Άρτα.

Τους επιβάτες παρέλαβαν συγγενικά τους πρόσωπα με ΙΧ των οποίων τα στοιχεία καταγράφηκαν, αλλά και δύο τουριστικά λεωφορεία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο.
Όλοι, τόσο οι προερχόμενοι από Ιταλία όσο και οι οδηγοί και τα συγγενικά τους πρόσωπα θα τεθούν σε δεκατετραήμερη καραντίνα, ενώ για τα στοιχεία τους έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις υγείας και τα αστυνομικά τμήματα, τα οποία θα ελέγχουν την τήρηση της 14ημερης απομόνωσής τους. 
Την ανακούφισή τους και τις ευχαριστίες τους προς τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στη Ρώμη, εξέφρασαν οι γονείς και συγγενείς των φοιτητών, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα επικρατούσε αβεβαιότητα για τον επαναπατρισμό των συγγενικών τους προσώπων. Το πλοίο αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό την Πάτρα όπου αναμένεται να αποβιβαστούν οι υπόλοιποι 160 επαναπατρισθέντες.