Α. Καχριμάνης: Αμφισβητεί την αναγκαιότητα των έργων στο Περιστέρι

kaxrim

kaxrimΕυθέως ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, με δηλώσεις του στο Epiruspost.gr αμφισβητεί τα προβλήματα που επικαλούνται οι αρμόδιοι και οδηγούν σε νέες μελέτες και νέα έργα στην γέφυρα Περιστερίου της Εγνατίας Οδού, τα οποία θα στοιχίσουν περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας Οδού είναι το τελευταίο που έχει απομείνει για την αποπεράτωση του μεγάλου οδικού άξονα. Βρίσκεται ουσιαστικά στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης, αλλά τώρα σχεδιάζονται νέες μελέτες για την αντιμετώπιση γεωτεχνικών προβλημάτων και νέες εργασίες από την ανάδοχο, υψηλού μάλιστα κόστους.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αμφισβητεί ευθέως αυτή την αναγκαιότητα και με νόημα αναρωτιέται μήπως τελικά με τα έργα αυτά εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα.

Όπως τονίζει ο κ. Καχριμάνης, υπάρχουν άλλα σημεία στην Εγνατία Οδό που παρουσιάζουν εμφανή προβλήματα και σίγουρα πιο σοβαρά από αυτά στην γέφυρα Περιστερίου. Στο συγκεκριμένο τμήμα ήταν αρκετή η ασφαλτόστρωση που απουσιάζει σε ένα μικρό κομμάτι ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία. Έτσι θα δοκιμάζονταν στην πράξη η αποτελεσματικότητα του έργου κι αν όντως διαπιστώνονταν προβλήματα τότε θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Το γεγονός όμως να δίνονται 15 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που δεν περισσεύουν στο ελληνικό κράτος, με τόση ευκολία, για προβλήματα που αμφισβητούνται ευθέως, εύλογα δημιουργεί προβληματισμό αλλά και σοβαρά ερωτήματα.

πηγή: epiruspost.gr

Σ.Σ. Όπως σε προηγούμενο ρεπορτάζ (http://www.vdella.com/oiconomy/4346—-900——1666667.html), επισημάναμε, οι συγκεκριμένες εργασίες πρόκειται σύμφωνα με τον προϋπολογισμό να κοστίσουν 16666,67€/μέτρο και το έργο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.