Γιοχάνες Χαν: Όχι στο αεροδρόμιο, ναι στο σιδηρόδρομο!

IONIA ODOS AITOLIA

– Ευρωπαϊκά συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να υπογραφούν οι οριστικές συμφωνίες για την επανεκκίνηση των τεσσάρων οδικών αξόνων της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Ιόνια Οδός και ο άξονας Ε65 που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο.

Την είδηση, έδωσε στα Γιάννινα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή.

«Περιμένω το κείμενο των τελικών συμβάσεων. Ξέρω ότι βρίσκεται προς το τέλος. Εγώ θα υπογράψω αμέσως μόλις λάβω την τεκμηριωμένη συμφωνία. Πιστεύω ότι εντός του Νοεμβρίου η συμφωνία θα έχει υπογραφεί», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Φαίνεται λοιπόν ότι το πολύμηνο θρίλερ για την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων βαίνει προς το τέλος του καθώς οι συμβάσεις έχουν αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται πλέον σύντομα οι άξονες να περάσουν στη φάση της κατασκευής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών στόχος είναι οι οδικοί άξονες να ολοκληρωθούν εντός δύο ετών.

Για την Ιόνια και τον Ε65 όμως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Στην Ιόνια Οδό το 2016 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννινα πλην της διέλευσης της Κλόκοβας, ενώ στον Ε65 θα κατασκευαστεί το εύκολο τμήμα από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα.

Ο Κοινοτικός Επίτροπος, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου εξήρε το έργο που έχει γίνει στην Περιφέρεια Ηπείρου και έδωσε συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τη Διαχειριστική Αρχή.

«Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι έγινε εξαιρετική χρήση των διαρθρωτικών κονδυλίων. Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα από το Γ΄ΚΠΣ ενώ δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τα έργα και τα κονδύλια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Είναι πολύ σημαντικό ότι στην Ήπειρο δεν λειτουργεί καμία παράνομη χωματερή. Η Περιφέρεια έλυσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, πράγμα που δεν έχει γίνει σε όλη τη χώρα» τόνισε ο κ. Χαν.

Αναφερόμενος στη νέα προγραμματική περίοδο υπογράμμισε ότι κυρίαρχος στόχος είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων ενώ τα Περιφερειακά Προγράμματα θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν αυτό που η Επιτροπή έχει ονομάσει «έξυπνη εξειδίκευση».

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από το 2014 μέχρι και το 2020 κάθε ελληνική περιφέρεια θα έχει το δικό της πρόγραμμα. Το σύνολο των προγραμμάτων εκτιμάται ότι θα έχει εγκριθεί εντός του 2014.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι η Ήπειρος μπορεί πλέον να επενδύσει στην καινοτομία με καλύτερη χρήση του τεχνολογικού πάρκου και να αναζητήσει τους τομείς όπου καταγράφει στρατηγικά πλεονεκτήματα.

Ένας από τους τομείς αυτούς είναι ο ιατρικός τουρισμός στη βάση του τρίπτυχου «ιατρικός, παραϊατρικός και ιαματικός» ενώ σημείωσε ότι στην κατεύθυνση αυτή καθοριστική θα είναι η συνεργασία του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής με τις επιχειρήσεις.

Ο Κοινοτικός Επίτροπος αναγνώρισε τα προβλήματα γραφειοκρατίας στην υλοποίηση των έργων που χρηματοδοτεί η Κοινότητα, όπως επίσης και στις ιδιωτικές επενδύσεις και όπως ανέφερε, πολλές φορές δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί ο φορέας που έχει την ευθύνη της καθυστέρησης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ευχαρίστησε τον κ. Χαν και τον κάλεσε να επισκεφθεί και πάλι την Ήπειρο.

«Εμείς έχουμε καταφέρει το πρόγραμμά μας να καταγράφει την υψηλότερη απορρόφηση στην Ελλάδα ενώ ετοιμαζόμαστε για τη νέα προγραμματική περίοδο, στην οποία καλούμαστε να επενδύσουμε στην ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

Ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια έχει ετοιμάσει δύο προτάσεις. Η πρώτη αφορά στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων σε συνδυασμό με έργα υποδομών και στήριξης των τοπικών προϊόντων και η δεύτερη αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα.

Οι ειδήσεις όμως δεν είναι εξ ίσου καλές για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Παρά το κούρεμα που έχει υποστεί το έργο και ο προϋπολογισμός του, η εξέλιξη δεν είναι η επιθυμητή καθώς συνεχώς ανακύπτουν προβλήματα.

Ο Κοινοτικός Επίτροπος, ουσιαστικά δεν άφησε κανένα παράθυρο ανοιχτό για την χρηματοδότηση του έργου από κοινοτικούς πόρους. Όπως ανέφερε, η Κοινότητα θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα περιφερειακό αεροδρόμιο αν ήταν ενταγμένο σε ένα εθνικό σχέδιο μεταφορών. Και συμπλήρωσε πως η Κοινότητα δίνει πλέον προτεραιότητα στη χρηματοδότηση σιδηροδρομικών υποδομών.

Βέβαια κάτι τέτοιο στην Ήπειρο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια και οι περίφημες μελέτες για την σύνδεση της Καλαμπάκας με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έμειναν στα συρτάρια.

Το έργο δεν ιεραρχήθηκε ποτέ ως εθνική προτεραιότητα κι ας συνδέει την Ελλάδα με την Ευρώπη και σταδιακά οι τοπικοί φορείς παραιτήθηκαν από κάθε διεκδίκησή του…