Δήμαρχος προς ΚΤΕΛ: Να γίνεται έλεγχος… διαβατηρίων από τους οδηγούς και τους εισπράκτορες…

katsinos

Θέμα: MEΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ

Κύριε πρόεδρε

Στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας που έχουν αναλάβει οι φορείς της περιοχής, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης και των πρωτοβουλιών που ο ίδιος έχω αναλάβει, προσδοκώ και στη δική σας συμπαράσταση, προκειμένου να γίνει η προσπάθεια όλων μας πιο αποτελεσματική.

Σας θυμίζω τη διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τη σύλληψη των παρανόμων μεταναστών στη συνοριακή μεθόριο. Αμέσως μετά τη σύλληψή τους οδηγούνται στα τμήματα συνοριακής φύλαξης ή στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, όπου γίνεται ενδεικτική καταγραφή και τούς παρέχεται από τις αστυνομικές αρχές ένα έγγραφο, με το οποίο τους δίνεται χρονικό περιθώριο ενός μηνός για να εγκαταλείψουν μόνοι τους τη χώρα. Η μεγάλη πλειονότητα προτιμά να μεταβεί στην Αθήνα, τυπικά για να συνεννοηθεί με τις προξενικές αρχές της χώρας του για την επιστροφή του, αλλά ουσιαστικά για να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο του ενός μηνός και να βρει τρόπους να προωθηθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εδώ κύριε πρόεδρε, μπορεί να γίνει μια αποτελεσματική παρέμβαση εκ μέρους σας, που συνίσταται στη έκδοση οδηγίας προς το προσωπικό του ΚΤΕΛ, με την οποία δεν θα αναλαμβάνεται η μετακίνηση των παράνομων μεταναστών μετά τη λήξη του έγγραφου της μηνιαίας παραμονής τους στη χώρα.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε, πως θα στερηθεί η δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης στην πόλη μας και είναι ενδεχόμενο να ανακόψει ένα μεγάλο μέρος τους κύματος, που αναμένεται να αυξηθεί στο επόμενο διάστημα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ

Θέμα: MEΤΑΚΙΝΗΣΗ   ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ  ΤΑ  ΚΤΕΛ

Κύριε  πρόεδρε

      Στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας που έχουν αναλάβει οι φορείς της περιοχής, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης  και των πρωτοβουλιών που ο  ίδιος  έχω αναλάβει,  προσδοκώ και στη δική σας συμπαράσταση, προκειμένου να γίνει η προσπάθεια όλων μας πιο αποτελεσματική.

    Σας θυμίζω τη διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τη σύλληψη των παρανόμων μεταναστών στη συνοριακή μεθόριο. Αμέσως μετά τη σύλληψή τους οδηγούνται στα τμήματα συνοριακής φύλαξης ή στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, όπου γίνεται ενδεικτική καταγραφή και τούς παρέχεται από τις αστυνομικές αρχές ένα έγγραφο, με το οποίο τους δίνεται χρονικό περιθώριο ενός μηνός για να εγκαταλείψουν μόνοι τους τη χώρα. Η μεγάλη πλειονότητα προτιμά να μεταβεί  στην Αθήνα, τυπικά για να συνεννοηθεί με τις προξενικές αρχές της χώρας του για την επιστροφή του, αλλά ουσιαστικά για να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο του ενός μηνός και να βρει τρόπους να προωθηθεί  στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Εδώ κύριε πρόεδρε, μπορεί να γίνει μια αποτελεσματική παρέμβαση εκ μέρους σας, που συνίσταται στη έκδοση οδηγίας προς το προσωπικό του ΚΤΕΛ, με την οποία δεν θα αναλαμβάνεται η μετακίνηση των παράνομων μεταναστών μετά τη λήξη του έγγραφου της μηνιαίας παραμονής τους στη χώρα.   

    Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε, πως θα στερηθεί η δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης  στην πόλη μας και είναι ενδεχόμενο να ανακόψει ένα μεγάλο μέρος τους κύματος, που αναμένεται να αυξηθεί στο επόμενο διάστημα.

                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ