Δεν θα προχωρήσει, πριν αποφασίσει το Αζερμπαϊτζάν, καμιά εργασία κατασκευής στο Φλωροβούνι, λέει η ΔΕΠΑ

gas

gasΔεν θα προχωρήσει καμία εργασία κατασκευής μέχρι να παρθεί η απόφαση από το Αζερμπαιτζάν, δηλώνει πηγή από τη ΔΕΠΑ που δεν κατονομάζεται σε ανάρτηση του blog 892fm.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης αναφέρει:

Με αφορμή δημοσίευμα της συναδέλφου Epiruspost με θέμα Τέσσερις συμπιεστές εγκαθίστανται στο Φλωροβούνι, το Ράδιο Ηγουμενίτσα επικοινώνησε με την ΔΕΠΑ, υπεύθυνος της οποίας μας ενημέρωσε πως προχωράει με τις μελέτες και τους διαγωνισμούς που χρειάζεται ο αγωγός γιατί θέλει να παραμείνει πρώτος σε σχέση με τους τρεις ανταγωνιστές του.

Όχι μόνο ο διαγωνισμός για τους συμπιεστές αλλά και άλλα βήματα και μελέτες που έχει κάνει η εταιρεία γίνονται όλα με το ίδιο σκεπτικό, να είναι ο αγωγός της Ελλάδας εκείνος που θα πάρει αέριο από το Αζερμπαιτζάν.
Δεν θα προχωρήσει καμία εργασία κατασκευής μέχρι και να παρθεί η απόφαση από το Αζερμπαιτζάν, τους επόμενους μήνες.
Γι αυτό ας μην προτρέχουν όσοι διατυμπανίζουν ότι το θέμα έχει κλείσει, γιατί όπως καταλαβαίνουμε όλοι, όλα τα θέματα ακόμη είναι ανοιχτά όσο καθυστερεί η απόφαση για το αζέρικο αέριο.
Το κρίσιμο θέμα δεν είναι ποια εταιρία επιλέχθηκε για να προμηθεύσει τους συμπιεστές αλλά ποια θα είναι η απόφαση για τον νικητήριο αγωγό, που είναι προς το συμφέρον όλων μας να διέρχεται από την Ελλάδα και να τον διαχειρίζεται Ελληνική εταιρεία.