Διαμαρτυρία για τις κεραίες κοντά στα σχολεία με συμβολικό αποκλεισμό της Οδού Κύπρου

SDC11774

SDC11774Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού Κύπρου, προχώρησαν την Τρίτη το πρωί, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι καθηγητές και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 2ου Τ.Ε.Ε. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μικρή απόσταση από τα σχολεία και να απαιτήσουν την εφαρμογή του νόμου και την  άμεση απομάκρυνσή τους. 

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Γιόγιακας, της ελάσσονος κ. Δώρης Δήμας και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Βασίλης Τσώλης. 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου, τονίζει:

Θέλουμε πάρκα στις γειτονιές μας και όχι δάση από κεραίες πάνω απ’ τα κεφάλια των παιδιών μας

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των αστικών κέντρων. Ζούμε κάτω από ένα πυκνό δίκτυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας που μας βομβαρδίζουν με υψηλής ακτινοβολίας ηλεκτρομαγνητικά κύματα, απειλώντας άμεσα την υγεία μας.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με μόνο στόχο το κέρδος, τοποθετούν τις κεραίες τους δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, κέντρο υγείας, χώρους άθλησης  και σπίτια, τις κρύβουν επιμελώς μεταμφιέζοντάς τις σε θερμοσίφωνες, φυτά, καμινάδες και, στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς καν την τυπική άδεια από τις αρμόδιες αρχές. Όμως ακόμα και οι «νόμιμες» κεραίες (όσες έχουν δηλ. τις απαιτούμενες άδειες), είναι επικίνδυνες. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι κεραίες ευθύνονται για την αύξηση κρουσμάτων πολλών μορφών καρκίνου και άλλων ασθενειών, που εμφανίζονται σε ανθρώπους που κατοικούν ή εργάζονται κοντά σε αυτές.

Oι κάτοικοι σε πάρα πολλές περιοχές(Πρέβεζα ,Νέος Κόσμος ,Δήμος Συκεών κλπ )οργανώθηκαν και διεκδίκησαν την απομάκρυνση των δολοφονικών κεραιών. Με μια σειρά από δράσεις (συλλογή υπογραφών, συνελεύσεις κατοίκων, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κλπ.) κατάφεραν να τις ξηλώσουν και να τις απομακρύνουν.

Εμείς, μετά και από τις συνεχείς προσπάθειες της Δ/νσης του σχολείου, προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, καλούμε κάθε αρμόδιο να αναλάβει την ευθύνη  και να τις απομακρύνει άμεσα .                   

Ζητάμε να ξηλωθούν άμεσα όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, όχι μόνο οι παράνομες (15 χρόνια πάνω απ τα κεφάλια μας) αλλά και όσες «νόμιμες» υπάρχουν σε μικρή απόσταση από σπίτια, σχολεία, χώρους εργασίας, άθλησης και ψυχαγωγίας, όλους δηλαδή τους χώρους όπου τα παιδιά μας περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας τους, στους χώρους όπου  ζούμε και εργαζόμαστε.