Διεθνής Ημέρα Μουσείων, στο προσκήνιο ο πολιτισμός

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΜνήμη και δημιουργικότητα. Αυτό είναι το μήνυμα που εμπεριέχει ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Ο εορτασμός οργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και συμπεριλαμβάνει εκδηλώσεις σε όλα τα Μουσεία οι οποίες συνδυάζονται με δωρεάν είσοδο του κοινού.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για την ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού πλούτου και ευκαιρία για ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 18 Μαΐου το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων αλλά και η Δημοτική Πινακοθήκη θα λειτουργήσουν με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Παράλληλα το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Επιτροπή και το Γραφείο Τουρισμού θα παρουσιάσει την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί,  χορευτικό πρόγραμμα με γιαννιώτικους παραδοσιακούς χορούς στους εξωτερικούς χώρους του Δημοτικού Μουσείου Ιωαννίνων (τζαμί Ασλάν Πασά).

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι την πρωτοβουλία για ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων των Ιωαννίνων αγκαλιάζουν και στηρίζουν το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη και το Λαογραφικό Μουσείο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας (Κέρινα Ομοιώματα) το Σάββατο 18 Μαΐου θα ανοιχτό από τις δέκα το πρωί μέχρι τις τέσσερις μετά το μεσημέρι με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Παράλληλα θα διαθέτει στη μισή τιμή τον οδηγό και το βιβλίο ποιημάτων του μεγάλου γλύπτη και ξεχωριστού δημιουργού Παύλου Βρέλλη.

Το Σάββατο θα ανοίξει για το κοινό και το Λαογραφικό Μουσείο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής, ενισχύουν τις συνεργασίες και δημιουργούν τις βάσεις για περισσότερες κοινές δράσεις το επόμενο διάστημα, καθώς ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για όλους.