ΔΙΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Θ.Ε.Α.Τ.Ο ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΕΣ

theato

Η  Θ.Ε.Α.Τ.Ο στα  Γιάννενα την Παρασκευή 15 Απριλίου

 

Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων μας, στα πλαίσια της παρουσίασης του θεατρικού μας έργου και της συνεργασίας μας με άλλες θεατρικές ομάδες στην  Ήπειρο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, φιλοξενούμενοι από το καλλιτεχνικό σωματείο «ΕΞΑΥΔΑ» θα παρουσιάσουμε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 στο θέατρο Πολυθέαμα (αίθουσα 1) και ώρα 9.15 μ.μ, τη θεατρική παράσταση  του Νικήτα  Νηφάκη  «Η φιλονεικία των μελών του σώματος».

 Η ομάδα μας Θ.Ε.Α.Τ.Ο. (Θεατρική Εταιρεία Ανάπτυξης Τέχνης & Οράματος ), με 14 χρόνια προσφοράς στο ερασιτεχνικό θέατρο και πολυάριθμες διακρίσεις στο ιστορικό της, παρουσιάζει τη λαϊκή κωμωδία του μανιάτη ριμαδόρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ι. Ε. Γεωργακάκη.

 «Ρεμπέτες, ρέμπελοι και ρεμπεσκέδες… αγωνίζονται περί της βασιλείας…  σε τόνο ρε μινόρε». Θα επικρατήσει το μπουζούκι, ο μπαγλαμάς ή το κόντρα-μπάσο; Τα βιολιά ή το ακορντεόν; Μια «αρμονική» συνεύρεση, με καθόλου αρμόζουσες συμπεριφορές… ξεκατινιάσματα, αποφορά σκανδάλων και συναδελφικά μαχαιρώματα, ό,τι τέλος πάντων απαιτεί κάθε συνεδρίαση «σώματος» που σέβεται τον εαυτό του.

 Μαρτυρίες καταθέτουν οι: Βαμβακάρης, Παπαϊωάννου, Περπινιάδης, Σουρής, Μενήνιος Αγρίππας & σε έκτακτη συμμετοχή ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Είσοδος:8 ευρώ, φοιτητικό 5 ευρώ. Διάρκεια:90 λεπτά

 

Προσκαλούμε το φιλοθεάμον κοινό των Ιωαννίνων να παρακολουθήσει την παράσταση.

 

 

Προβολή της ταινίας μας «Η Μετανάστις» στους Φιλιάτες την Κυριακή 17 Απριλίου

Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων μας, στα πλαίσια της παρουσίασης της ταινίας μας «Η Μετανάστις» σε δήμους, συλλόγους, κινηματογραφικές λέσχες στην Ήπειρο και αλλού, η Θ.Ε.Α.Τ.Ο.  φιλοξενείται από τον Πολιτιστικό σύλλογο Φιλιατών για  την προβολή της  ταινίας μας την Κυριακή 17 Απρίλη και ώρα 21.00 μ.μ. στην αίθουσα του  Πνευματικού Κέντρου Φιλιατών.

Να θυμίσουμε ότι η ψηφιακή κινηματογραφική  μας ταινία «Η Μετανάστις», σε σκηνοθεσία Φώτη Πολυχρονόπουλου, γυρίστηκε  στην Παραμυθιά και τα γύρω χωριά, στην Ηγουμενίτσα  και στα Γιάννενα κατά το έτος 2005, ενώ το σενάριό της χτίστηκε μέσα από μαραθώνιες συζητήσεις στο συλλογικό πλαίσιο που συνηθίζει να δουλεύει η ομάδα. Η τεράστια επιτυχία του εγχειρήματος επιβεβαιώθηκε τόσο στο φεστιβάλ «Πανόραμα Ανεξάρτητων Παραγωγών» το Σεπτέμβριο του 2005 στην Αθήνα, όπου απέσπασε το 1ο βραβείο Σεναρίου και το 1ο βραβείο Γυναικείου Ρόλου για την Αθηνά Φίλου, όσο κυρίως στο ότι όπου και αν  προβλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια (και δεν ήταν λίγα τα μέρη που την φιλοξένησαν) σε όποιο κοινό και να παρουσιάστηκε, προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως, τα καλύτερα σχόλια από το κοινό και θαυμασμό για την ποιοτική δουλειά που τη χαρακτηρίζει.

Λίγα λόγια για την ταινία…

 

Πρόκειται για μια ταινία που δεν αναφέρεται μόνο στη μετανάστευση από τόπο σε τόπο, αλλά και σε μια μετανάστευση «ψυχής». Ο βιωματικός της χαρακτήρας αγγίζει κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αφού κάθε άνθρωπος είναι το γινόμενο των βιωμάτων του. Μέσα από μια απέριττη πλοκή παλινδρομεί ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, θέλοντας έτσι να δώσει έμφαση στην σημερινή εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Η ταινία αναφέρεται στο μεταναστευτικό κύμα της δεκαετίας του ’50. Τότε, πολλές περιοχές και ειδικά ο νομός της Θεσπρωτίας είχαν ερημώσει. Ήταν μια περίοδος όπου όλοι έφευγαν ως μετανάστες και η ταινία θυμίζει ακριβώς εκείνές τις άσχημες καταστάσεις που περνούσε η Eλλάδα κατά την μετεμφυλιακή δεκαετία. Περιγράφει την απόγνωση των ανθρώπων και τον ξενιτεμό τους για καλύτερες συνθήκες ζωής. O μακρόσυρτος, σπαρακτικός λυγμός του ηπειρώτικου κλαρίνου συνοδεύει τα δρώμενα της ταινίας.

Η ταινία θα ξυπνήσει μνήμες στους μεγαλύτερους και θα φωτίσει στους νεότερους στιγμές από τα δύσκολα εκείνα χρόνια.

 

 Τηλ επικ.6932773519                                                     Με τιμή                                                                                                                                   Γιάννης Δημάκας                                                          Θ.Ε.Α.Τ.Ο

www.theato.gr