Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο, με δήλωση του ΥΦ. Π.Ε.Κ.Α Γ. Μανιάτη

Έργα και δράσεις, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ, δρομολογεί ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΔΕΥΑΙ.

Απομακρύνονται οι καταυλισμοί από την Ηγουμενίτσα

«Αγανακτισμένοι» και στα Ιωάννινα

Ευθύνες στις τοπικές αρχές επιρρίπτουν 13 πολιτιστικοί φορείς της Πρέβεζας

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Βετεράνοι ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακού 4-3

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο, με δήλωση του ΥΦ. Π.Ε.Κ.Α Γ. Μανιάτη

Με δήλωσή του στον τοπικό Τύπο, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτης, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, προέβη σε ανακοινώσεις για το φυσικό αέριο στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Μανιάτη ιδρύεται άμεσα Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με ειδική νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Στη δήλωσή του ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να αναπτύξει το δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή της Ηπείρου» και να μην περάσει ο ελληνοϊταλικός αγωγός από την Ήπειρο τράνζιτ. Ικανοποιείται έτσι  ένα από τα πάγια αιτήματα των φορέων της Ηπείρου.
Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης δήλωσε πως οριστικοποιείται η περιοχή Φλωροβούνι, η οποία πληροί τους όρους (περιβαλλοντικούς, γεωλογικούς, τεχνικούς και αρχαιολογικούς) για την εγκατάσταση του εργοστασίου συμπίεσης του αγωγού που θα κατευθύνεται στην Ιταλία.

Λόγω έκτακτων υποχρεώσεων του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψή του στα Γιάννενα και κατά συνέπεια αναβάλλεται τελικά η Ημερίδα “Σχεδιάζοντας την Ανάπτυξη της Ηπείρου”, την οποία διοργάνωναν σήμερα στην πόλη μας, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Έργα και δράσεις, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ, δρομολογεί ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΔΕΥΑΙ.

Το πρόγραμμα έργων και δράσεων του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ, το οποίο έχει ως βασική πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ κι άλλες κοινοτικές πρωτοβουλίες ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Ορισμένα από αυτά είναι στο στάδιο της εκτέλεσης, άλλα σε φάση δημοπράτησης και συνάμα προετοιμάζονται μελέτες για νέες εντάξεις. Το πρόγραμμα αυτό, παρουσίασε αναλυτικά, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, δίνοντας όλα τα στοιχεία για την φάση στην οποία βρίσκεται το κάθε έργο.
H μεγαλύτερη πρόταση που έχει υποβάλλει από ιδρύσεώς της η ΔΕΥΑΙ με προϋπολογισμό που φτάνει στα 58 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας. Ο πλήρης φάκελος έχει κατατεθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και η έγκρισή του θα δώσει οριστική λύση στη διαχείριση των λυμάτων ολόκληρου του νέου δήμου Ιωαννιτών ενώ θα επιτρέψει και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.
Παράλληλα ο Δήμος Ιωαννιτών και οι υπηρεσίες του, ετοιμάζονται για το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, το οποίο έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και θα δώσει τη δυνατότητα να επιλυθούν προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ζητάει από τη Δημοτική αρχή να πληροφορήσει για το πόσα από αυτά τα έργα και τις μελέτες είναι της προηγούμενης και πόσα σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν ή εντάχθηκαν από 01/01/2011

Απομακρύνονται οι καταυλισμοί από την Ηγουμενίτσα

Στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Ηγουμενίτσα, διενεργούνται καθημερινά αστυνομικοί έλεγχοι και συλλήψεις αλλοδαπών, που διαμένουν παράνομα στην πόλη.
Τις τελευταίες ημέρες Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας παρείχαν συνδρομή στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς συνεργεία του (εργάτες και… μηχανήματα έργων), προέβησαν στον καθαρισμό περιοχών, όπου είχαν εγκατασταθεί παράνομα καταυλισμοί και είχαν δημιουργηθεί τόσο ανθυγιεινές συνθήκες, όσο και επικίνδυνες εστίες πυρκαγιών.
Κατά την επιχείρηση καθαρισμού των χώρων απομακρύνθηκαν είκοσι τέσσερα (24) παραπήγματα και αυτοσχέδιες σκηνές από τρεις (3) εγκαταλελειμμένους καταυλισμούς παράνομων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν στον ελαιώνα Γραικοχωρίου –  Λαδοχωρίου Ηγουμενίτσας.
Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγάλου αριθμού εναπομεινάντων εγκαταλελειμμένων καταυλισμών, τόσο στον προαναφερόμενο ελαιώνα, όσο και στα περιαστικά αλσύλλια, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

«Αγανακτισμένοι» και στα Ιωάννινα

Σε περίπου δύο χιλιάδες εκτιμώνται οι άνθρωποι που βρέθηκαν χθες στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων σε συγκέντρωση των “αγανακτισμένων” συντονισμένοι στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα για μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά της οκονομικής κατάστασης. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση, ενώ λειτουργούν καθημερινά και ομάδες εργασίας.

Ευθύνες στις τοπικές αρχές επιρρίπτουν 13 πολιτιστικοί φορείς της Πρέβεζας

Ευθύνες στη δημοτική αρχή Πρέβεζας, στο Λιμενικό Ταμείο, το Τμήμα Τροχαίας της περιοχής καθώς και το Λιμεναρχείο, αλλά και στη διοίκηση του Δικαστηρίου Πρέβεζας, αποδίδουν  13 πολιτιστικοί φορείς της περιοχής μετά το τραγικό συμβάν στην προκυμαία της πόλης, όπου μοτοσικλετιστής τραυμάτισε επιβάτη σκάφους την ώρα που αποβιβαζόταν στον παραλιακό πεζόδρομο.
Η καταγγελία των 13 πολιτιστικών φορέων απευθύνεται προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ ταυτόχρονα κοινοποιείται και προς τα τοπικά μέσα της Ηπείρου.
Την καταγγελία υπογράφουν οι: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Παράρτημα Πρέβεζας, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, «Ελλοπία» Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολης», Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας, Κίνηση Φίλων Ποδηλάτων Πρέβεζας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Επί Σκηνής», Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», Σύλλογος «Περί Βιβλίου», Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών «Ανθρώπολις», Χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας και Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας.
Σύμφωνα με την καταγγελία οι πολιτιστικοί φορείς στρέφονται κατά των παραπάνω αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του Νόμου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στους πεζόδρομους και ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο, για αναποφασιστικότητα και συνενοχή στην παράνομη κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων στη χερσαία ζώνη λιμένα και ειδικά στην προκυμαία της πόλης.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Ένας 42χρονος Έλληνας συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων μετά από καταδίωξη -που ξεκίνησε από την παράκαμψη των Ιωαννίνων- στα “διόδια” Δροσοχωρίου, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Ο 42χρονος μετέφερε με το αυτοκίνητό του 65 κιλά χασίς.

Εξ’ αλλου προχθές δύο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών σε δύσβατη περιοχή στα ελληνοαλβανικά σύνορα και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Κατάφεραν όμως να συλλάβουν τους εμπόρους και να κατασχέσουν τα 60 κιλά κάνναβης που μετέφεραν. Η όλη επιχείρηση κράτησε περισσότερες από 12 ώρες.

Βετεράνοι ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακού 4-3

4-3 τελείωσε το παιχνίδι των  βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ολυμπιακού στο “Ζωσιμάδες”, σε ένα φιλικό αγώνα τα έσοδα του οποίου πήγαν για τους σκοπούς της Μέριμνας.
Ο ΠΑΣ Γιάννενα προηγήθηκε στο 12′ με γκολ του Χαρίση με ωραίο σουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Χαρίσης δημιούργησε γκολ στρώνοντας την μπάλα στον Κατσίφα που με πλασέ πραγματοποίησε το 2-0.
Ο Ολυμπιακός μείωσε στο 17′ μετά από σέντρα του Γκόγκιτς και κεφαλιά του Τσαλουχίδη και ισοφάρισε στο 28′ με τον Καλογερόπουλο.
Στο 48′ ο Μητσόπουλος μέσα από την περιοχή το 3-2 και στο 72′ ο Χαρίσης με πλασέ το 4-2. Το τελικό 4-3 σημείωσε ο Καλογερόπουλος στο 73′ με σουτ.