Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Άρτα: Τρεις προτάσεις για την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ηπείρου

Ιωάννινα: Στη σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στο Υπ. Ανάπτυξης συμμετείχε ο Περιφερειάρχης

Ηγουμενίτσα: Δικογραφίες για το Φυσικό Αέριο στην Πέρδικα

Ιωάννινα: Πρεμιέρα για τα διόδια με αυξήσεις

Ιωάννινα: Σύσκεψη για την πορεία λειτουργίας του ΧΥΤΑ

Ιωάννινα: Σύγκληση Επιτροπής Διαβούλευσης  για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Ιωάννινα: Αναδιοργάνωση αποκομιδής απορριμμάτων από το Νησί

Ιωάννινα: Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο

Ιωάννινα: Σύλληψη υπαλλήλου για υπεξαίρεση από την υπηρεσία

Ιωάννινα: Παρελθόν για τον ΠΑΣ ο Ντεμόλ

Άρτα: Τρεις προτάσεις για την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ηπείρου

Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΕΙ Ηπείρου, έγινε δεκτή στη Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, με μικρές αλλαγές, η εισήγηση του Προέδρου του Ιδρύματος Γρ. Γκίκα για το χωρικό και θεματικό εξορθολογισμό του Τ.Ε.Ι. Ηπείρο.

Η πρόταση του ΤΕΙ, εξετάζει τρία διαφορετικά σενάρια αναδιάρθρωσης του ΤΕΙ:

Τη συνένωση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τη δημιουργία αυτόνομων σχολών ανά παράρτημα και τέλος τη δημιουργία 2 πόλων με σχολές μόνο στις 2 πόλεις Άρτα και Ιωάννινα.

Ιωάννινα: Στη σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στο Υπ. Ανάπτυξης συμμετείχε ο Περιφερειάρχης

Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίαςσυμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το  αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η  αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση των μεγάλων έργων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης, να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αντιμετωπιστούν προβλήματα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, που έχουν προκύψει από την υλοποίηση του προγράμματος  «ΘΗΣΕΑΣ».
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφερόμενος στη σύσκεψη,  δήλωσε μεταξύ άλλων: « Το Π.Ε.Π. Ηπείρου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ. Η Περιφέρεια Ηπείρου, θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση των έργων παραχώρησης,  ειδικότερα της Ιόνιας Οδού επιδιώκοντας την επέκταση της μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα».
Χθες  ο Περιφερειάρχης μετέβη στην Καστοριά, όπου συμμετείχε στην Επιτροπή Παρακολούθησης της πρωτοβουλίας INTERREG Ελλάδος – Αλβανίας.

Ηγουμενίτσα: Δικογραφίες για το Φυσικό Αέριο στην Πέρδικα

Χθες  Πέμπτη, αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινο, επισκέφθηκε την περιοχή της Πέρδικας και αξίωσε τη διακοπή των διερευνητικών εργασιών της ΔΕΠΑ ΑΕ, επισημαίνοντας την ειλημμένη απόφαση  του Δημοτικού Συμβούλιου για μη διέλευση του αγωγού από τα τουριστικά παράλια.

Ταυτόχρονα ο Δήμος γνωστοποίησε ότι προτίθεται να κάνει παράσταση στον εισαγγελέα, αλλά και να καταθέσει αγωγή ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να σταματήσουν οι εργασίες, ενώ θα αναλάβει και τη νομική στήριξη, όσων τυχόν σε βάρος τους σχηματιστούν δικογραφίες.

Χτες ξεκίνησαν να σχηματίζονται δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, απείθεια, παράνομη βία και παράβαση του Ν. 4001/2011 ο οποίος ρυθμίζει τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων, σε βάρος 4 ατόμων (3 αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενός μέλους της επιτροπής αγώνα των κατοίκων) μετά από εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

Ιωάννινα: Πρεμιέρα για τα διόδια με αυξήσεις
Αύξηση κατά 20% προβλέπεται για τις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό από τα μέσα Απριλίου, όπως προκύπτει από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του νυν αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και πρώην υπουργού Υποδομών, κ. Ιωάννη Ραγκούση για τη λειτουργία, τη συντήρηση, τη βελτίωση και την επέκταση της Εγνατίας Οδού επιβάλλονται διόδια στα τμήματα:

– Α/Κ Ηγουμενίτσας – Α/Κ Αράχθου
– Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Καστοριάς (Δυτ. Σιάτιστας)
– Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Στρυμόνα
– Α/Κ Στρυμόνα -Α/Κ Χρυσούπολης
– Α/Κ Χρυσούπολης – Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου «και μεταγενέστερα» για τους σταθμούς:

– Α/Κ Ηγουμενίτσας – Α/Κ Αράχθου
– Α/Κ Στρυμόνα-Α/Κ Χρυσούπολης.

Ιωάννινα: Σύσκεψη για την πορεία λειτουργίας του ΧΥΤΑ

Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νομού Ιωαννίνων και την ανανέωση της σύμβασης, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στο Δημαρχείο.

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, οι Δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων και ο αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σάκης Βλέτσας.

Ιωάννινα: Σύγκληση Επιτροπής Διαβούλευσης  για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Την ερχόμενη Δευτέρα στις επτά το βράδυ, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών. Η συνεδρίαση θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου. Αντικείμενο είναι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2012, το οποίο αμέσως μετά θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου.

Ιωάννινα: Αναδιοργάνωση αποκομιδής απορριμμάτων από το Νησί

Ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Ενότητα Νήσου, η αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων, η οποία έγινε από τον τομέα καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο. Στόχος της παρέμβασης αυτής ήταν να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η προστασία της λίμνης και να αναβαθμιστεί όλη η παραλίμνια περιοχή, η οποία δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών και αποτελεί ζώνη περιπάτου και αναψυχής. Έτσι οι κάδοι απορριμμάτων που ήταν τοποθετημένοι στον παραλίμνιο δρόμο ώστε να διευκολύνουν την αποκομιδή, που γίνονταν μέχρι με βάρκες, απομακρύνθηκαν και τοποθετήθηκαν σε σημεία μη εμφανή και εύκολα προσβάσιμα για τους κατοίκους. Παράλληλα σταματά η αποκομιδή με βάρκες, που γίνονταν μέχρι σήμερα, καθώς το σύστημα αυτό δεν ήταν λειτουργικό και συχνά είχε ως αποτέλεσμα κάποιες ποσότητες απορριμμάτων να πέφτουν στη λίμνη και στο εξής γίνεται με απορριμματοφόρο του Δήμου.

Ιωάννινα: Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο

Τις εκδηλώσεις “Ημέρα Σταδιοδρομίας” και “Βραβεία Επιχειρηματικότητας”, διοργανώνει η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου την σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 και από ώρα 09.00πμ.

Ιωάννινα: Σύλληψη υπαλλήλου για υπεξαίρεση από την υπηρεσία

Συνελήφθη στο Καλπάκι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, ένας  50χρονος, για τον οποίο εκκρεμούσε  ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή  Ιωαννίνων,  με το οποίο κατηγορείται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία,  πράξη που έλαβε χώρα από το 2004 έως το 2006, ενώ ήταν υπάλληλος της Ανεξάρτητης Κοινότητας Πωγωνιανής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: παρελθόν για τον ΠΑΣ ο Ντεμόλ

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί και επίσημα ο Στέφαν Ντεμόλ, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου των Ιωαννίνων το πρωί της Πέμπτης (24/11). Στον αγώνα με τον Εργοτέλη που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου τεχνικός θα είναι ο Γιάννης Χριστόπουλος.