ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, νέες και νέοι

Η απάντηση των εργαζόμενων, των ανέργων  ,της νεολαίας του κλάδου απέναντι στην επίσπευση των αντιλαϊκών μέτρων  δεν μπορεί να είναι άλλη από την οργάνωση της πάλης σε κάθε  εργασιακό χώρο, σε κάθε πολυκατάστημα, σε κάθε Σουπερ Μάρκετ. Η βιασύνη της κυβέρνησης να περάσει γρήγορα τα προαπαιτούμενα από την βουλή χρειάζεται τη δική μας απάντηση χωρίς καμία καθυστέρηση.

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους!

Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού.

Οι επιπτώσεις των νέων μέτρων θα είναι σαρωτικές. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος των συντάξεων που μας καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα με συντάξεις πείνας. Καταργούν πραγματικά κάθε είδους προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε επαγγελματικές ασθένειες και εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει η καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς.  

Οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση που έχουν γίνει  η σκληρή πραγματικότητα.

Παράλληλα εξακολουθεί να είναι σε πλήρη εξέλιξη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που είναι από τις βασικές απαιτήσεις  των μεγαλεμπόρων  και των πολυεθνικών σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση  του ωραρίου.

Οι εξελίξεις στον κλάδο δείχνουν ότι μεγαλέμποροι και μεγαλοεργοδότες προετοιμάζουν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους την ισχυροποίηση τους στην κούρσα του ανταγωνισμού που εντείνεται.

Οι μαζικές απολύσεις , τα κλεισίματα καταστημάτων, οι μειώσεις μισθών έρχονται στην ημερήσια διάταξη. Αντίστοιχα σε άλλους χώρους δουλειάς μετά τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη του κλεισίματος πολυκαταστημάτων και μαζικές απολύσεις.    

Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Μπροστά σε αυτήν την επίθεση δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη «πίστωση χρόνου» σε καμία κυβέρνηση.  Να περιμένουμε να ανακουφιστούμε από τα δυσβάστακτα βάρη που μας έχουν επιβάλει οι εργοδότες και τα αστικά κόμματα μέσα από τα υποτιθέμενα ισοδύναμα μέτρα.

Η μόνη απάντηση  από την πλευρά των εργαζομένων είναι η οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς , σε κάθε επιχείρηση , δυναμώνοντας και μαζικοποιώντας το σωματείο μας.

Ερχόμαστε σε σύγκρουση με την λογική της ατομικής λύσης , του συμβιβασμού και της υποταγής μέσα από τον οργανωμένο αγώνα που βάζει μπροστά τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες μας.

Σπάμε τον φόβο,  μέσα από την συλλογική δράση , μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας.

·      Συμμετέχουμε όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 15 Νοέμβρη και ώρα 7:00μμ στα γραφεία του Εργατικού κέντρου με στόχο να οργανώσουμε την συνέχεια των αγώνων μας. Η Εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση του σωματείου μας θα αποτελέσει σταθμό για τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα και η συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη και  απαραίτητη. Η ανταλλαγή της πείρας και των συμπερασμάτων όλου του προηγούμενου διαστήματος μπορεί να μας βγάλει πιο δυνατούς απέναντι στην σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας  που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Διεκδικούμε

·      Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·      Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

·      Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

·      Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις , κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

·      Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

·      Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.