ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

53ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σχετικά με το συλλαλητήριο των φορέων για τον ΕΟΠΥΥ και στην αναγραφή του ονόματος του Εμπορικού Συλλόγου σε αφίσα, ως συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, διευκρινίζουμε τα εξής:

προσκληθήκαμε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας σε συνάντηση φορέων να συζητήσουμε για τα προβλήματα που προέκυψαν με τη σύσταση του νέου οργανισμού υπηρεσιών υγείας και να σχεδιάσουμε τους συνδικαλιστικούς τρόπους αντίδρασης των οργάνων μας.

Λίγες μέρες μετά, προσκληθήκαμε σε δεύτερη συνάντηση. Εκεί αποφασίστηκε η διοργάνωση του συλλαλητηρίου.

Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου που παραβρέθηκε, όπως ήταν φυσικό, δεν δεσμεύτηκε και δεν δέσμευσε τον Σύλλογο, έως ότου, το διοικητικό συμβούλιο εξετάσει το ζήτημα.

Στη δε, συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Εμπορικός Σύλλογος δεν απέστειλε εκπρόσωπο.

Οι ενστάσεις μας έχουν να κάνουν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Από πουθενά δεν προέκυψε πως πέρα από τους εκπροσώπους, συνεδρίασαν και αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια του κάθε Συλλόγου, χωριστά. Τουλάχιστον, σε μας, δεν κοινοποιήθηκαν τέτοιες αποφάσεις.

Δεν πάρθηκε καμιά απόφαση για τη διεξαγωγή χωριστών Γενικών Συνελεύσεων των μελών, ώστε να πάρει το ζήτημα τη μαζικότητα που πρέπει στην κοινωνία.

Δεν μας εστάλη κανένα έγγραφο θέσεων και αιτημάτων, ώστε να το συνδιαμορφώσουμε.

Δεν σχεδιάστηκε καμία ταυτόχρονη δράση του κάθε Συλλόγου προς το Ασφαλιστικό του Ταμείο (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ).

Δεν οργανώθηκε η παρέμβαση στα δευτεροβάθμια όργανα του κάθε Συλλόγου ή σε συναφείς Συλλόγους άλλων πόλεων, όπου είναι δυνατό, αφού το πρόβλημα είναι πανελλαδικό.

Η παρουσία μας στις δύο συναντήσεις, κακώς ερμηνεύτηκε, ως εκ προοιμίου συμφωνία, τόσο για τη μορφή όσο και για τις θέσεις των όποιων κινητοποιήσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αποδέχεται κάθε πρόταση για κοινή δράση, αρκεί αυτή να ακολουθεί τους συνδικαλιστικούς κανόνες που είναι απαραίτητοι για τη δημοκρατική και συλλογική αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Καλούμε τους φορείς που διοργανώνουν το συλλαλητήριο να επανεκινήσουμε τη διαδικασία, κάτω από νέα βάση, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά και κοινά προβλήματα της δημόσιας υγείας.

Ο αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν υγεία θα είναι μακρύς και δύσκολος και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια κινητοποίηση.