ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

 ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

 

Συνάδελφοι

Δεν φτάνει η εξοντωτική φορολογία και τα χαράτσια που πληρώνουμε.

Δεν φτάνει η αναδουλειά και τα χρέη που διογκώνονται.

Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να δώσει τη χαριστική βολή και στην κοινωνική ασφάλιση, με σοβαρές συνέπειες στη ζωή των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων, αν δεν συναντήσει τη μαζική καταδίκη.                 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νέο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, συμπληρώνει και επεκτείνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Παγιώνει τις δραστικές μειώσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, που επιβλήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Λένε ψέματα ότι επιδιώκουν τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος

Κρύβουν ότι τα αποθεματικά των ταμείων καταληστεύτηκαν από τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους, με την συνδρομή των κυβερνήσεων για δεκαετίες (τουλάχιστον 48 δις στον ΟΑΕΕ).

Κρύβουν ότι η διαρκώς μειωμένη κρατική χρηματοδότηση οδήγησε τα ταμεία στην ασφυξία.

Έχουν στόχο να διαλύσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης μετατρέποντάς την σε ατομική υπόθεση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις απαιτήσεις των εταίρων – δανειστών της ΕΕ και των μεγάλων ομίλων που ζητούν να απαλλαχθούν από το «αγκάθι» της κοινωνικής ασφάλισης και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της κερδοφορίας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών

Λένε ψέματα ότι οι αλλαγές είναι κοινωνικά δίκαιες.

Αυτοί που φόρτωσαν με δυσθεώρητα χρέη τους αυτοαπασχολούμενους γιγαντώνοντας τα αδιέξοδά τους (με τη φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, το 23% ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης κτλ), που δρομολογούν την επιτάχυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, μιλάνε τώρα για  μείωση εισφορών για τα χαμηλά εισοδήματα.

Κρύβουν όμως ότι με το νέο  τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με βάση το εισόδημα, και με δραστικά μειωμένα τα ποσοστά αναπλήρωσης, με την ενοποίηση των ταμείων από την οποία έχουμε πικρή πείρα από το παρελθόν, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων οδηγείται σε συντάξεις πείνας και κοινωνικές παροχές ψίχουλα.

Από την επίθεση δεν εξαιρούνται ούτε οι τωρινοί συνταξιούχοι αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού  των συντάξεων σύντομα θα προσαρμοστούν και αυτοί

Τα επιχειρήματα τους είναι υποκριτικά και παραπλανητικά, για να περιορίσουν τις αντιδράσεις. Το έκτρωμα της κυβέρνησης ούτε βελτιώνεται, ούτε εξανθρωπίζεται.

Συνάδελφοι-σες

Η Κοινωνική Ασφάλιση έχει ζωτική αξία για μας και τις οικογένειες μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν. Οι πληγές που θα αφήσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης θα είναι βαριές και μόνιμες, αν δεν συναντήσουν τη μαζική αντίδρασή μας.

Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Υψώνουμε τείχος αντίστασης.

Οργανώνουμε την πάλη μας στο Σύλλογο.

Είναι στο δικό μας χέρι να τους σταματήσουμε.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

·         Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν  από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

·         Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.

·         Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την περαιτέρω αύξησή τους.

·         Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια  ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

·         Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 €.

·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Μακρόχρονη ρύθμιση,  δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του  εισοδήματος.

·         Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.

·         Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.

·         Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ

·         20.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ