Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης και χασίς στην Ηγουμενίτσα

Πάνω από 900 αγοραπωλησίες είχαν πραγματοποιήσει από το 2017 και μέχρι τώρα μέλη εγκληματικής ομάδας αποκομίζοντας κέρδη άνω των 90 χιλιάδων ευρώ.

Η δράση της πήρε τέλος μετά από συστηματική και ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα είχε τεθεί εδώ και καιρό σε παρακολούθησε ενώ ο «κοριός» της αστυνομίας κατέγραφε τις συνομιλίες δίνοντας επιπλέον στοιχεία και πληροφορίες για τις κινήσεις τους.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διακινούσαν κυρίως ηριωίνη και χασίς στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν:

•             ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας (ημεδαπός) καθώς και τρεις (3) χρήστες, την ώρα που προμηθεύονταν από αυτόν συσκευασίες με ηρωίνη («φιξάκια») και

•             τρεις γυναίκες, δύο ημεδαπές και μία αλλοδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Επίσης, για τη συμμετοχή τους στην ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο (2) ακόμη ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά (27) άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την ομάδα.

Τα εμπλεκόμενα μέλη βαρύνονται με τις κατηγορίες για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και εξακριβώσεις ατόμων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του αρχηγικού μέλους, συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά γινόταν με μέριμνα του αρχηγού, ο οποίος τα εισήγαγε από την Αλβανία μέσω του αλλοδαπού μέλους της ομάδας και στη συνέχεια φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω των άλλων μελών.

Η δράση της αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κυρίως της ηρωίνης και της κάνναβης σε χρήστες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας.

Προσδιορίζεται ότι κατά το διάστημα διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από (900) αγοραπωλησίας ναρκωτικών, από τις οποίες εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν κέρδη που ξεπερνούν τις -90.000- ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτια των συλληφθέντων μελών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•             Χρηματικό ποσό -14.415- ευρώ,

•             Πολεμικό τυφέκιο “Kalashnikov” με γεμιστήρα,

•             -20- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,

•             -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 

•             Ηρωίνη βάρους -5,1- γραμμαρίων,

•             Κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους -7,3- γραμμαρίων,

•             -126- ναρκωτικά χάπια,

•             -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

•             -2- μαχαίρια,

•             -5- κινητά τηλέφωνα και

•             πλήθος συσκευασιών για την τυποποίηση («φιξάκια») των ναρκωτικών. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.