επιΜΕΝΟΥΜΕ Θέατρο: Διαδυκτιακή παράσταση από τη ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς

Η ΘΕΑΤΟ, μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα με έδρα τη μικρή κωμόπολη της Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία, μάζεψε τους φίλους της σε οθόνες και τηλέφωνα και ξεκίνησε πρόβες διαδικτυακά σε κείμενα Ηπειρωτών καλλιτεχνών.

Η αφηγήτρια και ποιήτρια, Γιάννα Κούλα, από τα Γιάννενα, η φιλόλογος – συγγραφέας και ηθοποιός, Μαίρη Σιδηρά, από την Πάτρα, αλλά και μέλη και φίλοι της ΘΕΑΤΟ έδωσαν τα κείμενα για τις διαδικτυακές πρόβες και ο κάθε ένας ηθοποιός στο σπίτι του δούλεψε το κείμενό του, το έγραψε στο κινητό του και δέθηκαν με το μοντάζ και την σκηνοθεσία.

“Με την ιδιαίτερη αυτή παράστασή μας θέλουμε να δείξουμε πώς ακόμα κι αν τα θέατρα είναι κλειστά, εμείς βρίσκουμε τρόπο να μεταδόσουμε την ΤΕΧΝΗ και να «συνομιλήσουμε» μαζί σας μέσα από αυτήν”, τονίζουν τα μέλη της ΘΕΑΤΟ. “Ο καθένας από το σπίτι του και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά τις συναντήσεις μας (rapid covid test και μάσκες) καταφέραμε μέσα στην καραντίνα να μην αφήσουμε αυτόν τον ιό να καταστρέψει ολοκληρωτικά τα όνειρά μας“, συμπληρώνουν.

Η ΘΕΑΤΟ  δραστηριοποιείται από τον Νοέμβριο του 1996 ανεβάζοντας παραστάσεις με συμμετοχές και διακρίσεις σε Πανελλήνια Φεστιβάλ από την Ορεστιάδα έως την Κρήτη αλλά και με μία ταινία στο ενεργητικό της, “Η Μετανάστις”, επιμένει… θεατρικά.