Επιστολή Μ. Παντούλα για το πολυδύναμο ιατρείο της Τύριας

altΜε επιστολή του προς τον υφυποργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Μιχ. Παντούλας, ζητά την λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου και Σταθμού ΕΚΑΒ στην Τύρια.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς : Τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Μιχάλη Τιμοσίδη

Κύριε Υφυπουργέ,

Σε συνέχεια της από 25/1/2011 ΕΡΩΤΗΣΗΣ (συν.1) και της χθεσινής μας συζήτησης σχετικά με την ανάπτυξη υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στον οικισμό Τύρια, έδρα του τ. Δήμου Σελλών, όπου λειτουργεί κόμβος της Εγνατίας Οδού, επιθυμώ να σας θέσω υπόψη τα εξής:

Στην Τύρια έχουν ανεγερθεί σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις υποδοχής Πολυδύναμου Ιατρείου, οι οποίες με απόφαση του τ.Δήμου Σελλών έχουν παραχωρηθεί στο Υπ.Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2009. Την ίδια χρονιά η 6η ΔΥΠΕ (Πάτρα) εισηγήθηκε στο υπουργείο σας τη λειτουργία στην Τύρια Πολυδύναμου Ιατρείου, χωρίς έκτοτε να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.

Κύριε Υφυπουργέ,

Η περιοχή αυτή παρέμεινε έως σήμερα σε πλήρη υγειονομική εγκατάλειψη. Η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου και Σταθμού ΕΚΑΒ στην Τύρια θα καλύψει τις ανάγκες πενήντα, περίπου, οικισμών, πολλοί των οποίων απέχουν από τα Ιωάννινα άνω των σαράντα χιλιομέτρων.

 

Με εκτίμηση

Μιχάλης Χρ. Παντούλας