ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τραγουδάμε για τον αγώνα και τη νίκη

Δεκαεφτά μήνες μετά οι απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, έχοντας τη διαρκή στήριξη των αλληλέγγυων πολιτών, κρατούν ανοιχτό τον ιστορικό σταθμό. Με αφορμή το μαύρο που η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ έριξαν και στο Ραδιομέγαρο στις 7 Νοεμβρίου του 2013, οι εκδηλώσεις ενάντια στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης συνεχίζονται. Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την αποκατάσταση της… κανονικότητας στις δημόσιες συχνότητες της ραδιοτηλεόρασης δεν σταμάτησε ούτε λεπτό και συνεχίζεται κάθε μέρα από τον τοπικό σταθμό.

Στα Γιάννενα, οι εργαζόμενοι –απολυμένοι και οι αλληλέγγυοι οργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη το βράδυ στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» και καλούν φορείς και πολίτες να συμμετέχουν. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8 το βράδυ με προβολή των γεγονότων που συντάραξαν την Ελλάδα και τον κόσμο και θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία, διάρκειας τεσσάρων ωρών, που οργάνωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ με δεκάδες γνωστούς καλλιτέχνες προκειμένου να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Στόχος της εκδήλωσης είναι να μην ξεχάσει η ελληνική κοινωνία το μαύρο και ταυτόχρονα να διευρυνθεί η προσπάθεια για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανοιχτής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σταθμού, τέθηκε επί τάπητος η σκέψη για τη σύσταση Συλλόγου Φίλων της ΕΡΑ Ιωαννίνων. Ο διάλογος θα ανοίξει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συζήτηση της πρότασης, στην οποία μπορεί να συμμετέχει κάθε φορέας και πολίτης. Μαζί αντιδράσαμε στο μαύρο, μαζί αγωνιζόμαστε 17 μήνες, μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.