Η Ήπειρος θα ζωντανεύει πάντα όσο θα φωλιάζει στη ψυχή μας….

Οι απόδημοι Ηπειρωτές κρατάνε ζωντανή την παράδοση και τον Ηπειρωτικό νόστο με τις διήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ”Ήπειρο και τους ανθρώπους της χθες και σήμερα”. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του συλλόγου:
Ένα διήμερο αφιέρωμα στην Ήπειρο και τους ανθρώπους της, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες από το σύλλογο μας. Μια προσπάθεια ως φορέας των αποδήμων Ηπειρωτών στην πόλη του Düsseldorf, να δώσουμε ενεργό παρόν, να ανταμώσουμε, να θυμηθούμε την αφετηρία μας και το παρελθόν, να προσδιορίσουμε το τώρα, παλιοί και νέοι, και να χαρούμε τη στιγμή.
Πιστοί ως Ηπειρώτες στην παράδοση και την ιστορία μας τολμήσαμε με την Έκθεση φωτογραφίας που διοργανώσαμε την Παρασκευή το απόγευμα στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα, μια ματιά στο παρελθόν στην Ήπειρο του χθες, κάνοντας μια αντιπαραβολή με το σήμερα με αφορμή και την επέτειο για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση της Ηπείρου. Η Ήπειρος ένα άγριο πλην όμορφο τμήμα της ελληνικής γης, η αρχέγονη Ελλάδα, συνεχίζει να ζει και να πορεύεται όχι μόνο στην κοιτίδα της Ηπειρωτικής γης, αλλά και εκεί που πάλλεται ο Ηπειρωτικό νόστος, το τραγούδι μας και η ανάμνηση.

Πιστοί ως Ηπειρώτες σε αυτόν τον γλυκό νόστο αλλά και με την αίσθηση ότι αυτή την Ήπειρο που κουβαλάμε στη ψυχή μας μπορούμε ανά πάσα στιγμή να την αναστήσουμε όπου βρεθούμε, γλεντήσαμε αδερφωμένοι το Σάββατο 22.2.2014 πάλι στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Τρύφωνα Αναστασίου με τις φωνές του Φίλιππα Δήμου και Δημήτρης Σκλιβανίτη. Βέβαια σε ένα Ηπειρώτικο γλέντι γλεντούν και ξεφαντώνουν όλοι οι Έλληνες γι’ αυτό το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από το μπουζούκι και την ποντιακή λύρα του Ιορδάνη Ανέμου.

Πιστοί ως Ηπειρώτες στην παράδοση δώσαμε τόπο στα νιάτα, με το μικρό χορευτικό αλλά και μεγάλο όπου τα δικά μας παιδιά με το μικρότερο δυόμιση χρονών και το μεγαλύτερο 18, συγκίνησαν με το χορό και τη γεμάτη παρουσία τους και με το πέρασμα και την παρουσίαση του προγράμματος τους απογείωσαν το κέφι και το κράτησαν αμείωτο μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Ηπειρώτικο γλέντι αδελφωμένο πλαισιωμένο με μουσικές από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακό σουβλάκι και κυρίως η διάθεση και το κέφι μας φέρνουνε στο νου την κάθε στιγμή αυτού του διήμερου ξανά και ξανά και η ευγνωμοσύνη μας είναι απέραντη σε όλους εσάς που αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια, εκφράζοντας τη διάθεση και τη ευχή να ξανανταμώσουμε στις επόμενες δράσεις του συλλόγου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε ένα από εσάς που μας τίμησε με την παρουσία του, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος για την Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα που παραβρέθηκε στην Έκθεση φωτογραφίας, τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρο Κωσταδήμα που παραβρέθηκε στο χορό, τους Εφημερίους της Ενορίας Αγίου Ανδρέα πατέρα Ιωάννη Ψαράκη και Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Λάππα, τα Προεδρεία των συλλόγων Θεσσαλών και Ποντίων στην πόλη του Düsseldorf, και τους χορηγούς μας:
1).Την εταιρεία NIKOLAOU GmbH
2). Το ζαχαροπλαστείο ΒΥΖΑΝΤΙΟ café- bistro
3).Την TRANS HELLAS REISEN
4). Την ALPHA Mediterrane[V1]  Feinkost
5). Το Cafe MOCCA
6). Το TILT bisto
7). Την VOSKOPOULA GASTRO SERVICE GmbH
8). Το SG Unterrath Clubhaus
9). Tο φροντιστήριο ΓΡΙΒΑΣ