Η αντίδραση του Δήμου Φιλιατών για το Λιμενικό Σταθμό Σαγιάδας

Limeniko_skafos

Limeniko_skafosΕπιστολή προς στο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Μπαντιά Δημήτριο, απέστειλε ο Δήμαρχος Φιλιατών σχετικά με δημοσιεύματα περί κλεισίματος του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

Κύριε Αρχηγέ

Με αφορμή την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία δημοσιεύματα  σύμφωνα με τα οποία σε  Προεδρικό Διάταγμα που θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας, θα ήθελα να σας επισημάνω τα  εξής:

Ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες φύλαξης και αστυνόμευσης σε μια απομονωμένη  περιοχή με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες  και τεράστια έκταση συνοριακής γραμμής με την Αλβανία.

Επιπλέον στη μεθόριο περιοχή , γνωρίζει τα τελευταία χρονιά ανάπτυξη ένας από τους πλέον επιτυχημένους κλάδους του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, αυτός της ιχθυοκαλλιέργειας.

Ενδεχόμενη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας θα δημιουργήσει, πέρα από την αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας του πληθυσμού και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας των υφιστάμενων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας .

Κύριε Αρχηγέ, πιστεύω πως βάσει των ανωτέρω ,είναι προφανές ότι αυτό που  πρέπει  να εξετάσετε είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση  του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας  και σε καμία περίπτωση το κλείσιμο ή η υποβάθμιση του.