Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει για μια ακόμη φορά

antarsya
antarsyaΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει για μια ακόμη φορά  τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στα κρατητήρια του λιμενικού όπου οδηγούνται   οι μετανάστες που συλλαμβάνονται στο λιμάνι και όχι μόνο, πεταμένες ψυχές στοιβαγμένες σε λίγα τετραγωνικά ,(πάνω από δεκαπέντε δεν χωρούν στα απάνθρωπα κρατητήρια) κι όμως μαρτυρίες αναφέρουν πως πάνω από ενενήντα καθώς και μικρά παιδία στοιβάζονται σε αυτόν τον χώρο.
Στην προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση οι εξεγέρσεις των κρατουμένων είναι καθημερινό πλέον «φαινόμενο» θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή, αυτό ζήσανε στις 12/9 όταν φωτιά ξέσπασε και  σαν αποτέλεσμα είχε 8 μετανάστες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει επίσης  την προκλητική σύλληψη δημοσιογράφου και εκδότη τοπικής εφημερίδας από λιμενικούς, που τον εμπόδισαν να καλύψει δημοσιογραφικά τα επεισόδια και τη φωτιά που ξέσπασαν εκεί. 
Ο εκφασισμός εισβάλει ραγδαία στην καθημερινότητά μας. Πληθαίνουν τα περιστατικά που δείχνουν ότι η σκληρή καταστολή και η τρομοκράτηση του κόσμου είναι τα μόνα μέσα που διαθέτει πια η απεχθής τρικομματική κυβέρνηση για να επιβάλλει τις επιταγές της ΕΕ και των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων ενάντια στο λαό.
Η συγκεκριμένη σύλληψη έχει σαφώς στόχο να δηλώσει  προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θεωρείται  «νόμιμη» οποιαδήποτε προσπάθεια όχι μόνο να αμφισβητηθούν αλλά ακόμη και να δημοσιοποιηθούν οι όποιες «αναγκαίες» πρακτικές της κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας της επιλέγονται για να κάνουν τη ζωή πιο σκληρή, πιο άγρια, πιο απάνθρωπη … στο όνομα πάντα της «εθνικής σωτηρίας» και της συμπόρευσης με τις εντολές της ΕΕ.
Με λίγα λόγια, οποιοσδήποτε παρενοχλεί  ή δημοσιοποιεί τις μεθοδεύσεις  τους κρίνεται επικίνδυνος και  διώκεται. Γι’ αυτό «καθίστε στα αυγά σας» και υποστείτε αδιαμαρτύρητα κάθε συνταγματική εκτροπή, κάθε εξαθλίωση και προσβολή της ανθρώπινης ύπαρξης αλλιώς… η «δικαιοσύνη» με τη βοήθεια των κατασταλτικών μηχανισμών είναι έτοιμη να αναλάβει δράση.   Αν αυτό δεν είναι προσπάθεια τρομοκράτησης τότε τι είναι;;;
Η καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και  γενικότερα η αναίρεση της ίδιας  της αστικής δημοκρατίας τους  είναι τα όπλα του βαριά άρρωστου καπιταλισμού που επιμένουν να τον κρατούν ζωντανό ταΐζοντας τον με τις σάρκες μας.
ΟΜΩΣ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.Στη μακάβρια επίθεση του συστήματος θα απαντήσει  ο οργανωμένα εξεγερμένος λαός μέσα από τα νέα ταξικά συνδικάτα του  που θα αναδυθούν μέσα από του  αγώνες της νέας εποχής, της εποχής που τη φέρνει όλο και πιο κοντά  η αγανάκτηση του κόσμου.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ     
                                                                               Ηγουμενίτσα 13 /9/2012