Η περιφέρεια ενημερώνει:

perifereia

perifereiaΤην ένταξη στο ΕΣΠΑ του εξοπλισμού της Α.Ε.Ν. Ηπείρου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνη

Δημόσια συζήτηση για το έργο του προγράμματος MED 2007-2013

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τους Έλληνες  ομογενείς της Αλβανίας

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του εξοπλισμού της Α.Ε.Ν. Ηπείρου

υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού Α.Ε.Ν. Ηπείρου (Πρέβεζας). 

Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 523.000 ευρώ και αφορά την προμήθεια κατάλληλου εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση εκπαιδευτικών μέσων διδασκαλίας των υφιστάμενων με σύγχρονο εξοπλισμό.

Ειδικότερα η παραδοτέα πράξη περιλαμβάνει:

Ø  Αναβάθμιση RADAR ARPA σε προσομοιωτή γέφυρας

Ø  Σύστημα προσομοίωσης GMDSS TΩΝ ΕΞΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ø  Εργαστήριο Αγγλικής γλώσας

Ø  Εξοπλισμός Ν.Η.Ο.

Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Δημόσια συζήτηση για το έργο του προγράμματος MED 2007-2013

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με εταίρους από τη Μεσόγειο, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου διακρατικής συνεργασίας «ICS – SMEs and Cooperative Economy for Local Development» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα MED 2007-2013. Γενικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση των καινοτομικών δυνατοτήτων των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στους κλάδους αλιείας, γεωργίας, τουρισμού και περιβάλλοντος, καθώς επίσης και η προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει δημόσια συζήτηση αναφορικά με τις διαδικασίες σύστασης συνεργατικών σχηματισμών (clusters) των  συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η συζήτηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση της δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών (clusters)  συνεταιρισμών στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15/6/2012 και ώρα 12:00 στην αίθουσα  συνεδριάσεων του ΠΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  (Ν. Ζέρβα 28-30, Ιωάννινα β’ όροφος- τηλ 2651034054).

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τους Έλληνες

 ομογενείς της Αλβανίας

Οι υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας διαχρονικά έκαναν το καθήκον τους, ως προς την έκδοση των βιβλιαρίων Υγείας. Υπάρχουν έγγραφα του Υπουργείου Υγείας   του 2007   και του 2009, στα οποία δίνονται κατευθύνσεις πως θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα των ομογενών της Αλβανίας, υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα. Τα έγγραφα αυτά, όπως πρόσθεσε, έχουν αποδέκτες όλες τις τότε νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας.  Το καθεστώς – συνέχισε-  άλλαξε με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (21-3-2011) που έχει αποδέκτη  μόνο το Δήμο Ιωαννιτών και σε απάντησή σχετικού εγγράφου του.

Και ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, κατέληξε: «Θεωρώ ότι κάθε εποχή είχε τις δικές της οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες έκαναν αυτό που τους υπαγόρευε το καθήκον τους. Ας μη ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε νοσοκομείο στο Αργυρόκαστρο με δαπάνες του Ελληνικού κράτους για να βοηθηθούν οι ομογενείς της Βορείου Ηπείρου. Όταν η πατρίδα γνωρίζει ότι έχει μια Μειονότητα δίπλα, η οποία πέρασε τα πάνδεινα είχε την ηθική υποχρέωση να τους στηρίξει. Τώρα, που άλλαξαν τα οικονομικά γενικότερα, άλλαξε και την πολιτική της. Είμαστε από αυτούς που πιστεύουμε στον Ελληνισμό και  θεωρούμε ότι το κράτος έκανε διαχρονικά το πρέπον ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση».