Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα στην Ηγουμενίτσα για το μεταναστευτικό – ακούστε τη συζήτηση στο Δημαρχείο και τι δήλωσε…

Επίσκεψη στο Δήμο της Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, κα Άννα Νταλάρα, η οποία μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Γ. Καρσινό και τους αντιδημάρχους Β. Τσώλη, Κ. Δημητρίου και Ι. Τζάννη, «ξεναγήθηκε» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είχε την ευκαιρία να αντικρίσει τον καταυλισμό  των μεταναστών στο αλσύλλιο πέριξ του Λιμανιού και να συνομιλήσει με άνδρες του Τμήματος Αλλοδαπών στην είσοδο του λιμανιού.

«Οι άνθρωποι αυτοί φυλακίζονται εδώ, εξ’ αιτίας των νόμων, των ευρωπαϊκών συνθηκών και των διεθνών συμβάσεων» είπε στη συζήτησή της με το Δήμαρχο η υφυπουργός, παραδεχόμενη ότι το Δουβλίνο ΙΙ ήταν «μια υποχώρηση».

Όσον αφορά στη λύση του προβλήματος η κα Νταλάρα επεσήμανε ότι αυτή κινείται σε 5 άξονες, τους οποίους διεκδικεί η κυβέρνηση:

  • Αναθεώρηση άρθρων του Δουβλίνου
  • Ανακατανομή των βαρών σε όλη τη χώρα
  • Ενίσχυση των συνόρων της χώρας μας από τη Frontex
  • Ευρωπαϊκά κονδύλια για να ενισχυθεί η χώρα στην παρούσα δύσκολη κατάσταση.
  • Οι διακρατικές συμφωνίες επανεισδοχής που η χώρα μας δεν έχει να ενισχυθούν από τις ισχυρές χώρες που έχουν ήδη τέτοιες συμφωνίες.

Η κα Νταλάρα εξήρε την προσπάθεια του Δήμου ώστε να μπορέσουν να βελτιωθούν οι συνθήκες τόσο για τους λαθρομετανάστες, όσο και για τους πολίτες που όπως χαρακτηριστικά είπε «ζητάνε απλά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια».

Δήλωσε δε πως ο τόπος δεν είχε ποτέ ξενοφοβικά σύνδρομα και σύνδρομα μίσους και τόνισε πως σε μια εποχή φτώχειας και ανεργίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι υπόλοιποι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Τις δηλώσεις τις κας Νταλάρα, μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Τη συζήτηση στο Δημαρχείο μπορείτε να ακούσετε εδώ.