Ιωάννινα: Εγκαίνια στη Δημοτική Πινακοθήκη

ioannina_panoramiki

ioannina_panoramikiΑύριο Τετάρτη, στις επτά το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη τα εγκαίνια της έκθεσης τοιχογραφιών του «Αρχοντικού Πλακίδα».

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα «100 χρόνια, Ελεύθερα Γιάννενα», από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Αδελφότητα Κουκουλιωτών «Ευγένιος Πλακίδας».

Στην έκθεση παρουσιάζεται μέρος των αποτοιχισθέντων το 2004 τοιχογραφιών του Αρχοντικού. Πρόκειται για έργα διακοσμητικής ζωγραφικής τα οποία κοσμούσαν το σύνολο των τοίχων του. Η αποτοίχισή τους και η μετέπειτα συντήρηση-αποκατάστασή τους πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Συντήρησης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, όπου και φυλάσσονται μέχρι την επανατοποθέτησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης του Αρχοντικού.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από αυτό το σπάνιο απόθεμα της τέχνης της ζωγραφικής, την πλούσια θεματογραφία από στυλιζαρισμένα φυτικά διακοσμητικά, με μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασσικά μοτίβα, που φιλοξενεί το Ζαγορίσιο τοπίο, μέσα στα αρχοντόσπιτά του.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: κλειστή για το κοινό

Τρίτη – Πέμπτη: 08.00 – 15.00

Τετάρτη – Παρασκευή: 08.00 – 21.00

Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00

Επικοινωνία

Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

Κοραή 1, τηλ. 2651075131

e-mail: pinakothiki@ioannina.gr