Καταγγέλλει την Αστυνομική Διεύθυνση η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για εκφοβισμό…

elme

elme

Την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας για προσπάθεια εκφοβισμού, καταγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, σημειώνοντας ότι βδομάδες μετά τις καταλήψεις, ασκούνται πιέσεις σε διευθυντές σχολείων να “καταδώσουν” μαθητές που πρωτοστάτησαν σε καταλήψεις των σχολείων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, έχει ως εξής:

Παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες επίμονη και ενοχλητική πίεση εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης  προς τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής στα οποία υπήρξε κατάληψη, να καταθέσουν στο αστυνομικό τμήμα και να παραδώσουν  ΟΝΟΜΑΤΑ  “πρωταίτιων” μαθητών δύο και τρεις εβδομάδες μετά την κτάληψη!

Φαίνεται ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση δε γνωρίζουν ότι ο διευθυντής ενός σχολείου είναι πρώτα από όλα εκπαιδευτικός – ο οποίος λειτουργεί  με παιδαγωγικά κριτήρια και ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει ένας υγιές εκπαιδευτικό κλίμα στο σχολείο – και όχι ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  που λειτουργεί με τη λογική της αστυνόμευσης ή της “εκδίκησης”.

H ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καταδικάζει ως  πρωτοφανή έκφραση εκφοβισμού (διευθυντών, εκπαιδευτικών και μαθητών) αυτό το γεγονός και δηλώνει τη στήριξή της στους συγκεκριμένους διευθυντές.

ΕΛΜΕ-Θεσπρωτίας