Καταγγελίες για τις καταλήψεις

antarsya

antarsya…η χούντα δεν τελείωσε το 73′

Την Δευτέρα 24/9 Στο κατειλημμένο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ο διευθυντής, συνδικαλιστής, αιρετός του κλάδου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε ονομαστικά μαθητές του σχολείου, με σκοπό να σπάσει την κατάληψη. Εκπαιδευτικοί του σχολείου απέτρεψαν τη σύλληψη των μαθητών, όταν αστυνομικοί τους αναζήτησαν έξω απ’ το σχολείο ονομαστικά.

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, για το νομό, κίνηση του διευθυντή, ο οποίος έσπευσε να εναρμονιστεί με τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Λίγο μετά τν αθώωση των καταληψιών μαθητών της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, η τρικομματική κυβέρνηση μπροστά στον πανεργατικό ξεσηκωμό, με αφετηρία τις 26/9 τρέμει τη συνάντηση των απεργών με την ξεσηκωμένη νεολαία. Είναι ντροπή εκπαιδευτικών να υιοθετούν πρακτικές που θυμίζουν περασμένες εποχές του «χωροφύλακα δασκάλου» στενού συνεργάτη του αυταρχικού κράτους και του νέου αξιολογητή – διευθυντή που θα είναι αντιμέτωπος με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η ποινικοποίηση των αγώνων εμποδίζεται με την κλιμάκωση τους. Με απεργίες διαρκείας των εκπαιδευτικών, με καταλήψεις των μαθητών και φοιτητών, με τη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και το συντονισμό με τις απεργίες της υπόλοιπης εργατικής τάξης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ηγουμενίτσα 25-09-2012

Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ζήσαμε και αυτό!!!

Τη Δευτέρα, 24/9, ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ηγ/τσας που τελούσε υπό κατάληψη έσπευσε στην αστυνομία όπου μήνυσε τους μαθητές. Στη συνέχεια εμφανίστηκε περιπολικό έξω από το σχολείο που ζητούσε να συλλάβει συγκεκριμένους μαθητές κάτι που τελικά επετράπη.

Το θέμα, εκτός των αυτονόητων, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που ο εν λόγω διευθυντής είναι στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, για πολλά χρόνια συνδικαλιστής και αιρετός του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ.

Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη και καταγγελτέα από κάθε άποψη, είτε οφείλεται σε προσωπικό παρορμιτισμό του κ. διευθυντή, είτε εκφράζει την προσπάθεια της «υπεύθυνης αριστερής αντιπολίτευσης» που για να γίνει μελλοντικά «κυβερνώσα αριστερά», προσφέρει τα προαπαιτούμενα εχέγγυα προς το αστικό πολιτικό σύστημα που θα κληθεί να διαχειριστεί.

Η Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών από θέση αρχής καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους. Αναρωτιέται: δεν έχει τίποτε να πει δημοσίως για το γεγονός η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας;

Aνακοίνωση του υποψηφίου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση

Με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες και σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην προσπάθεια μου να συμβάλλω κατά το δυνατόν στον τρόπο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των νεολαίων συμπολιτών μου, σχολίασα λαϊκίστικες απόψεις τρίτων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς πρόθεση να στηρίξω αντιδημοκρατικές κινήσεις και δημαγωγικές – λαϊκίστικες αντιλήψεις.

Η προφανής πρόθεσή μου, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτω, ήταν να διαμορφωθεί ένα κλίμα αποφασιστικής διεκδίκησης, με πλαίσιο νίκης, των κοινωνικών κατηγοριών και ομάδων που πλήττονται πρώτες και περισσότερο από τις πολιτικές ανέχειας και φτώχειας που απορρέουν από το Μνημόνιο και τις εθελόδουλες κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν.

Θεωρώ αυτονόητο και αυταπόδεικτο, ότι η κρίση πλήττει πρωτίστως τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Ν. Θεσπρωτίας και κατ’ επέκταση τους μαθητές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εγώ προσωπικά μέσα από τις γραμμές του, στηρίζαμε ανέκαθεν και θα στηρίζουμε τους αγώνες της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων του λαού μας.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ