Κλειστό τμήμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας λόγω κρούσματος σε δάσκαλο

Θετικός στον κορονοϊό, επιβεβαιώθηκε εκπαιδευτικός που διδάσκει σε τμήμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το τμήμα που διδάσκει ο εκπαιδευτικός θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.
Μαζί με τον εκπαιδευτικό, μετακινούνταν από τα Ιωάννινα, όπου είναι ο τόπος κατοικίας του μέχρι και την περασμένη Παρασκευή δύο ακόμα συνάδελφοί του, οι οποίοι ελέγθηκαν με rapid test, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν αρνητικά.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, προχώρησε σε ενημέρωση των μελών του, μέσω των κοινωνικών δικτύων:

EKTΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο 4ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας όσον αφορά τα κρούσματα covid-19. Προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι μέσα στην ημέρα πιθανόν θα υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, οπότε αυτά που σας αναφέρουμε ισχύουν τη στιγμή της παρούσας ανάρτησης.

Α) Στο 4ο δημοτικό ανιχνεύθηκε θετικός στον covid-19 ένας δάσκαλος.

i) Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ το τμήμα που δίδασκε θα κλείσει για 14 ημέρες.

ii) Τα μαθήματα στο τμήμα αυτό θα γίνουν διαδικτυακά εφόσον η υγεία του δάσκαλου το επιτρέπει.

iii) Οι υπόλοιποι δάσκαλοι δεν υποχρεούνται να κάνουν τεστ για covid-19 καθώς δεν θεωρούνται στενές επαφές και η συνύπαρξη τους στον ίδιο χώρο γινόταν τηρώντας όλα τα πρωτοκόλλα ασφαλείας.

Β) Στο 4ο δημοτικό ανιχνευθήκαν θετικοί γονείς μαθητών.

i) Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ o μαθητής απουσιάζει από το τμήμα για 14 ημέρες.

ii) Το τμήμα θα κλείσει μόνο εφόσον ο μαθητής ανιχνευθεί θετικός στον covid-19.

Γ) Την Δευτέρα το απόγευμα έγινε απολύμανση στο σχολείο.

Προφανώς, πέραν της τήρησης του πρωτόκολλου του ΕΟΔΥ πολλοί γονείς εκφράζουν την εύλογη ανησυχία τους για το αν τα μέτρα αυτά είναι αρκετά ή θα έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω ιχνηλάτηση των δασκάλων, του προσωπικού του σχολείου καθώς και των μαθητών.

Ευελπιστούμε ότι στην διάρκεια της ημέρας θα έχουμε νεότερες πληροφορίες για τυχόν επιπλέον ενέργειες που θα γίνουν, τόσο από την διεύθυνση του σχολείου, όσο και από τους αρμόδιους φορείς της πόλης.