Κουπιά για μετάλλιο… Εντυπωσιακή η ελληνική τετράκωπος με τους Ηπειρώτες Τσίλη και Τζιάλλα

tetrakopos rio

Με άνεση και χωρίς να απειληθεί από την αρχή μέχρι το τέλος η ελληνική τετράκωπος με τους δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές της κωπηλασίας κέρδισε τον αγώνα και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς αγώνες της Ολυμπιάδας.

Η ελληνική τετράκωπος τερμάτισε δεύτερη, πίσω από το μεγάλο φαβορί τη Μεγάλη Βρετανία και με χρόνο που αφήνει πολλές ελπίδες για μετάλλιο!

Σημειώνεται ότι αποτελεί το τρίτο πλήρωμα της χώρας μας που εξασφάλισε απευθείας πρόκριση στη δωδεκάδα, της Ολυμπιακής Ρεγκάτας, του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Διονύσης Αγγελόπουλος ξεκίνησαν από τη διαδρομή 1 της 3ης προκριματικής σειράς και τερμάτισαν δεύτεροι (5.59.65), πίσω από το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, τους Βρετανούς Αλεξ Γκρέγκορι, Μοχάμεντ Σμπι, Τζορτζ Νας και ο Κωνσταντίνος Λουλούδη (5.55.59).

Την πρόκριση ως 3οι εξασφάλισαν και οι Μπενζαμίν Λανγκ, Μικαέλ Μαρτέ, Βαλεντίν Ονφρουά και Θεοφίλ Ονφρουά (6:00.72), ενώ σε επαναληπτικό θα αγωνιστούν οι Ντέιβιντ Χαντ, Τζόναθαν Αλαν Σμιθ, Βίνσεντ Μπριτ και Τζέικ Μίλτον Γκριν από τη Νότια Αφρική.

Το ελληνικό πλήρωμα τώρα σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρόνο, με τους Αυστραλούς να είναι στην κορυφή με 5:54.84 και τους Βρετανούς να ακολουθούν.

Η διαφορά χρόνου από τους πρώτους είναι ελάχιστη και το ελληνικό πλήρωμα έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει ακόμη και μετάλλιο…

Φυσικά οι τέσσερις πρωταθλητές μας έχουν μπροστά τους έναν δύσκολο ημιτελικό, όμως η εμπειρία τους και οι ικανότητες που έχουν αποτελούν τα μεγάλα εφόδια για την πρόκριση.

πηγή: epiruspost.gr