Κρατείται στην Αλβανία Έλληνας αστυνομικός που συνόδευε τον βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα

Ο αστυνομικός που συνόδευε τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας και κρατείται στους Αγίους Σαράντα, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοφορία. Οι Αλβανικές αρχές διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης της γείτονος φωτογραφίες από το υπηρεσιακό περίστροφο που έφερε μαζί του ο 35χρονος αστυνομικός από την Ηγουμενίτσα. Ο αστυνομικός συνελήφθη σε μπλόκο κοντά στο χωριό Κρανιά. Είχαν περάσει κανονικά τα σύνορα από τον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου με προορισμό τους Βουλιαράτες.
“Περνώντας τον έλεγχο στο Τελωνείο Μαυροματίου, ο συνεργάτης μου έδωσε την υπηρεσιακή του ταυτότητα”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας με αφορμή την προσαγωγή του αστυνομικού του από τις αλβανικές αρχές.

“Σε έλεγχο στη συνέχεια, ο αστυνομικός δήλωσε την κατοχή του υπηρεσιακού του όπλου και θεώρησαν σκόπιμο οι αστυνομικές αρχές να τον προσαγάγουν στο Α.Τ των Αγίων Σαράντα», πρόσθεσε ο κ. Γιόγιακας τονίζοντας πως «από ολιγωρία δεν εδηλώθη η κατοχή του όπλου. Γνώριζαν όμως ότι ήταν αστυνομικός γιατί χρησιμοποίησε την αστυνομική του ταυτότητα. Αλλεπάλληλες φορές επισκεπτόμαστε πολλές ακριτικές περιοχές».

Οι τοπικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοφορία και τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιόγιακας σημείωσε:

«Πήγαμε να τιμήσουμε σαν παράταξη της ΝΔ και εγώ προσωπικά τη μνήμη του Κατσίφα. Υπήρχαν αρκετά μπλόκα από αστυνομικές δυνάμεις της Αλβανίας και στο πρώτο ο αστυνομικός δήλωσε ότι έχει μαζί του το υπηρεσιακό του όπλο και θεώρησαν ότι πρέπει να τον προσαγάγουν και να τον κρατήσουν, όπως και έγινε, στους Αγίους Σαράντα».

Στο ερώτημα εάν υπήρξε διαδικαστικό λάθος από μεριάς του αστυνομικού, ο κ. Γιόγιακας δήλωσε πως «είμαστε σε καθημερινή βάση μαζί, συνεργαζόμαστε, προφανώς υπήρχαν κάποιες διαδικασίες τις οποίες δεν ήξερε και συνέβη το ατυχές αυτό συμβάν».

Όσο για το πότε ο αστυνομικός θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί «το συντομότερο δυνατό». «Ευελπιστούμε και αύριο», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας, τέλος, την παρουσία της αλβανικής αστυνομίας σήμερα, ημέρα του μνημόσυνου του Κατσίφα, ο κ. Γιόγιακας τη χαρακτήρισε «υπερβολική». Όπως είπε, συνάντησε καθ’ οδόν τρία με τέσσερα μπλόκα.