Κτηνοτρόφοι προς βουλευτές: Θα είστε ανεπιθύμητοι…

XORIO«Καλούμε τους βουλευτές της Ηπείρου να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους στο μαρασμό της εγχώριας αγελαδοτροφίας και να ψηφίσουν κατά της υποκατάστασης της ελληνικής παραγωγής από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Τους καλούμε να μην συμφωνήσουν και να μη συμβάλλουν με την ψήφο τους στην καταστροφή και στον αφανισμό της εγχώριας παραγωγής, σε όφελος των πολυεθνικών γαλακτοβιομηχανιών και ξένων συμφερόντων. Διαφορετικά θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας».

Είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης των αγελαδοτρόφων Άρτας και Πρέβεζας, απόσπασμα στο οποίο αποτυπώνεται η απελπισία από τα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για την επιμήκυνση στο φρέσκο γάλα.

Η αύξηση των ορίων στις έντεκα ημέρες αποτελεί την χαριστική βολή για την αγελαδοτροφία και στην Ήπειρο τουλάχιστον θα οδηγήσει σε πλήρη αφανισμό την κτηνοτροφία η οποία βάλλεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Οι κτηνοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας θα έχουν την Τετάρτη συνάντηση στη Σαμψούντα προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους από δω και πέρα.

Η συνάντηση αυτή θα γίνει με πρωτοβουλία της ΕΝΑ Πρέβεζας (Ένωσης Νέων Αγροτών) σε συνδιοργάνωση με τον Συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Πρέβεζας – Άρτας.

«Η ρύθμιση που προωθείται για την αλλαγή του χαρακτηρισμού του φρέσκου γάλακτος, ύστερα από απαίτηση της Τρόικας και ύστερα από εισήγηση του ΟΟΣΑ θα σημάνει την αρχή του τέλους της ελληνικής κτηνοτροφίας στη Ήπειρο και σε ολόκληρη την χώρα, σε μια περίοδο μάλιστα που νέοι άνθρωποι επενδύουν σε κτηνοτροφικές μονάδες και επιστρέφουν στην ύπαιθρο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΝΑ Πρέβεζας.

Η συνάντηση – συζήτηση που θα γίνει στις 21:00 στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου στην Σαμψούντα.