Λαϊκή Συσπείρωση: Οι μάσκες έπεσαν…

       Οι μάσκες έπεσαν

… κι’ έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιους θα πάς και ποιους θα αφήσεις !!!

    Έφτασε η δυναμική παρουσία των απολυμένων-απλήρωτων εργαζομένων, της επιχείρησης ΚΑΡΥΠΙΔΗ και της πρώην ΑΔΕΙ, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μπει ο κάθε στον πάγκο του ! 

    Έφτασε η στιγμή για να τοποθετηθεί η κάθε παράταξη επί της ουσίας, συγκεκριμένα, πρακτικά, αν είναι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, για να φανεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιος στηρίζει ποιους.

    Έφτασε η ώρα όπου οι εικονικές κοκορομαχίες, μεταξύ πλειοψηφίας και αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί διαδικαστικών θεμάτων δεν…χωρούσαν !

    Έφτασε η ώρα για να αποφασίσουν με ποιους θα παν και ποιους θα αφήσουν και οι μάσκες έπεσαν.

Φυσικά και « Λαϊκή Συσπείρωση » δεν έτρεφε και ούτε τρέφει την παραμικρή αυταπάτη, για τον βαθιά αντιλαϊκό προσανατολισμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του κ. Καχριμάνη και του κ. Αργύρη !

Φυσικά και οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν και βιώνουν, κάθε μέρα όλο και περισσότερο, τα αποτελέσματα της ταξικής, βαθιά αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του Ευρωμονόδρομου που τη στηρίζουν.

Οι μάσκες, λοιπόν, έπεσαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, κι’ αυτό γιατί:

Δεν υπήρχε χώρος για μισόλογα. Δεν υπήρχαν περιθώρια για υποσχέσεις, για υπεκφυγές, για μετάθεση ευθυνών. «…το Περιφερειακό Συμβούλιο να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που δείχνει για το θέμα των κουνουπιών – ήταν θέμα του Π.Σ. η καταπολέμησή τους – και για τους απλήρωτους εργαζόμενους. Όπως τα κουνούπια πίνουν το αίμα των ανθρώπων, βάλτε και το θέμα των …βρικολάκων που πίνουν το αίμα των συμβασιούχων, θα υπογραμμίσει χαρακτηριστικά ο γραμματέας του σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων»!!!

Τα αιτήματα λοιπόν των παρευρισκομένων ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΔΙΚΑΙΑ.

Η αγανάκτησή τους, από τον πολύμηνο εμπαιγμό συσσωρευμένη.

Οι στόχοι τους συγκεκριμένοι.

Ο προσανατολισμός τους ξεκάθαρος.

Ο ταξικός τους σύμμαχος, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων – το ΠΑΜΕ- στο πλευρό τους.

Αποτέλεσμα; Να λιγοστεύουν τα περιθώρια ελιγμών, από πλευράς πλειοψηφίας και αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μηδενίζονται. Τότε αρχίζουν οι πολιτικές αθλιότητες, κυρίως από την πλευρά του κ. Αργύρη.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Ο κ. Καχριμάνης αφού έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεφορτωθεί τα αιτήματα των εργαζομένων, μεταθέτοντας – κατά την προσφιλή του ταχτική τις ευθύνες στην κυβέρνηση –και  προτείνοντας επιστολές, επιτροπές, αντιπροσωπίες κλπ, υπερασπίστηκε ακόμα και τη χρήση των ΜΑΤ, εκ μέρους του Δημάρχου Γιαννιωτών κ. Φίλιου λέγοντας χαρακτηριστικά: Ότι είναι απαραίτητη η παρουσία τους για την « εύρυθμη λειτουργία του Δημαρχείου!!!»  

Ο κ. Αργύρης αδυνατώντας να υπερασπιστεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του, μπροστά στους εργαζόμενους ακολούθησε την πάγια ταχτική του της πρόκλησης και του αντικομουνισμού. Έκανε λόγο για…φασιστικές νοοτροπίες που δεν αφήνουν να ακουστεί μια διαφορετική άποψη και για …τρομοκρατία! Είπε το αμίμητο ότι « το ΠΑΜΕ φοβάται το εργατικό κίνημα και γι’ αυτό το θέλει εγκλωβισμένο μαζί του!» και ότι « αν σε κάθε συνεδρίαση η κάθε παράταξη φέρνει τους οπαδούς της δεν γίνεται δουλειά».Φυσικά τσιμουδιά για τη χρήση των ΜΑΤ!!! Αυτά, κατά τον κ. Αργύρη, υπερασπίζονται την …Δημοκρατία τους!

Τι να πει κανείς παρά μόνο: Άξιος ο μισθός του.

Αλήθεια κ. Αργύρη ! Από ποιόν πρέπει να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν για τις συνέπειες της αντιλαϊκής σας πολιτικής;

Αλήθεια από πότε η χρήση βίας των ΜΑΤ είναι δημοκρατική, ενώ η κραυγή των εργαζομένων  με το σύνθημα « Αργύρη-Καχριμάνη ακούστε το καλά, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μόνιμη και σταθερή δουλειά » είναι αντιδημοκρατική;

Αλήθεια, όταν λέτε ότι αύριο μπορούν να έρθουν και …άλλοι εκτός του ΠΑΜΕ να παρευρεθούν στο Συμβούλιο, ποιούς εννοείτε ; Μήπως τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ; Για να υπερασπίσουν ποιούς; Τους εργαζόμενους ή τους κεφαλαιοκράτες;

Αλήθεια κ. Αργύρη ! Αν τόσο πολύ σας ενόχλησε σήμερα η παρουσία εργαζομένων δύο μόνο εργασιακών χώρων ο επερχόμενος γενικός ξεσηκωμός των εργαζομένων που θα σας οδηγήσει;

Να είναι πάντως σίγουροι οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα ότι και μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο έχουν τη δική τους φωνή, τη φωνή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».Αυτό έκανε και στη συγκεκριμένη περίπτωση των εργαζομένων του ΚΑΡΥΠΙΔΗ και της πρώην ΑΔΕΙ. Στάθηκε αρωγός στα δίκαια αιτήματά τους:

Να δοθεί επίδομα 1.100 Ευρώ ,στους εργαζόμενους του Καρυπίδη, να επανέλθουν άμεσα στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, και να καταδικαστεί  η ενέργεια του κ. Φίλιου να καλέσει τα ΜΑΤ.   

Να σημειώσουμε τέλος ότι: Σε τέτοιες στιγμές, απόψεις σαν αυτές του εκπροσώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για επιδότηση των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ ( το ίδιο ζήτησε και ο κ. Καχριμάνης), και την χρηματοδότηση των επιχειρηματιών, βάζουν εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων. 

Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και οι απόψεις και η ψήφος  του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει ότι θέλει …κότσια η ταξική πάλη και να αφήσει τις απόψεις του « περί αλληλεγγύης αλλά καρτ » για το αρχιπέλαγος της ασυνεννοησίας του πολιτικού του χώρου!

Για την στάση τους , (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ)τους απάντησαν κατάλληλα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Γραφείο Τύπου  της « Λαϊκής Συσπείρωσης »