Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου:Να έρθει στο δημοτικό συμβουλίο η καθυστέρηση πληρωμής στο πρόγραμμα ”βοήθεια στο σπίτι”

laiki

laikiΕπιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σουλίου με κοινοποίηση στο Δήμαρχο Σουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους και τα ΜΜΕ της Θεσπρωτίας απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου, με θέμα την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων στο Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κ .Πρόεδρε

Το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής μισθοδοσιών προς τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Πολύ περισσότερο όμως απασχολεί τους ίδιους τους εργαζόμενους που έρχονται κάθε χρόνο να αντιμετωπίσουν απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.

Παρ’ όλη την κοινωνική του αναγκαιότητα, το πρόγραμμα βρίσκεται διαρκώς σε εκκρεμότητα, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως αυτά της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του, των εργασιακών σχέσεων ομηρίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα χρόνια τώρα.

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2020 μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας χωρίς να δοθεί λύση. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (19 Φεβρουαρίου 2020) ο Σύλλογος Εργαζομένων επανήλθε ζητώντας εκ νέου συζήτηση του θέματος επικαλούμενος σχετικό νόμο τον όποιο κατέθεσε στο προεδρείο. Τελικώς το θέμα δεν μπήκε σε συζήτηση ύστερα από ψηφοφορία.

Επειδή για μας το θέμα της διασφάλισης της εργασίας και την καταβολής των δεδουλευμένων αποτελεί ζήτημα υψίστης προτεραιότητας προτείνουμε και ζητούμε την επαναφορά του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε ως έκτακτο θέμα εντός της επόμενης εβδομάδας είτε εσχάτως ως θέμα στο ακριβώς επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε επιτέλους να γίνει εποικοδομητική συζήτηση και να δοθεί λύση στο χρόνιο και δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Και επειδή μερίδα των δημοτικών συμβούλων επικαλέστηκε έλλειμμα ενημέρωσης για το θέμα, καλούμε το προεδρείο να προωθήσει πριν το Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς τις δημοτικές παρατάξεις (σχετική νομοθεσία, τι επικαλείται ο Σύλλογος Εργαζομένων κ.α).

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ηλίας Κουτσής
Ηλίας-Δημήτρης Χρήστου