Λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο!!!

275144_14022513500018450592Η πρόθεση οικογένειας Αμερικανών τουριστών να κάνουν την βουτιά τους στην παραλία “Κάρβουνο” στη Θεσπρωτία, εξελίχθηκε σε περιπέτεια…
Μία περιπέτεια με πολλές παραμέτρους..
Οι Αμερικάνοι (Έλληνες στην καταγωγή) έφτασαν στην παραλία και θέλησαν να απλώσουν τις πετσέτες τους στις ξαπλώστρες που κάλυπταν τα λίγα τετραγωνικά…
Εκεί πήραν την πρώτη κρυάδα.
Τους έδιωξαν λέγοντας ότι οι 74 ομπρέλλες(!!!) και ξαπλώστρες διατίθενται αποκλειστικά στους πελάτες του παρακείμενου τουριστικού καταλύματος!
Ευγενείς οι Αμερικάνοι, μάζεψαν τις πετσέtες τους και προσπάθησαν να τις απλώσουν σε ένα μικρό κομμάτι της παραλίας που είχε μείνει ακάλυπτο..
Υπολόγιζαν όμως χωρίς… τον ξενοδόχο. Κυριολεκτικά αυτή τη φορά!
Τους ζήτησαν κι από κει να απομακρυνθούν καθότι η παραλία είναι… ιδιωτική!
Από δω ξεκινά άλλη περιπέτεια.
Οι Αμερικανοί απευθύνθηκαν σε οικείο τους πρόσωπο το οποίο, γνωρίζοντας καλά την ελληνική πραγματικότητα, ότι ισχύει και ότι θα πρέπει να ισχύει, ξεκίνησε την επιχείρηση αναζήτησης της αλήθειας.
Τηλεφωνεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας προκειμένου να ενημερωθεί για την μίσθωση της συγκεκριμένης παραλίας και τις υποχρεώσεις του ενοικιαστή.
Ο Δήμος τον ενημερώνει ότι δεν υπάρχει μισθωτήριο και τον παραπέμπει στο Λιμεναρχείο…
Τηλεφωνεί στο Λιμεναρχείο, από όπου ενημερώνεται ότι η συγκεκριμένη παραλία δεν ανήκει στην χερσαία ζώνη, ως εκ τούτου είναι αρμοδιότητας Δήμου.
Ξανατηλεφωνεί στο Δήμο όπου αυτή την φορά τον παραπέμπουν στην Κτηματική Υπηρεσία.
Μάλλον για να τον ξεφορτωθούν καθώς η Κτηματική δεν προχωρά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.
Τηλεφωνεί παρόλα αυτά στην Κτηματική, η οποία από τη μιάμιση το μεσημέρι, πιθανόν είχε πάει για άλλες παραλίες, καθώς ουδείς απαντούσε στο τηλέφωνο…
Ενδιάμεσα υπήρξαν αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο οποίος δείχνει εξαιρετική ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα.
Το μεσημέρι κατέληξε τελικά στην Αστυνομία για να κάνει καταγγελία.
Μία μικρή λεπτομέρεια, που έχει όμως την σημασία της..
Το ξενοδοχειακό κατάλυμα στην συγκεκριμένη παραλία ανήκει σε Δημοτικό Σύμβουλο της Ηγουμενίτσας!

Μετά από αυτά… πάμε για άλλες παραλίες!

Β. Γκ.