Μάριος Κάτσης: ”Ιστορική μέρα για την Θεσπρωτία – Άνοιξε το ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα”

Share Button

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό και τέθηκε σε λειτουργία. Ένα έργο πνοής για την Θεσπρωτία που αποτέλεσε όνειρο για δεκαετίες, πήρε σάρκα και  οστά αναβαθμίζοντας τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, όσο και  τις προοπτικές του τομέα υγείας για την επόμενη μέρα. Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας,  δεν θα ρημάζει πλέον ούτε θα απενταχθεί σαν έργο, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις, αλλά αξιοποιείται  προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας”

 «Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για τις δομές Υγείας, αλλά και για την Θεσπρωτία γενικότερα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που το στοίχημα του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας κερδήθηκε. Εδώ και 2.5 χρόνια απαιτήθηκε πολλή δουλειά, μα πάνω απ’ όλα  πολιτική βούληση, ώστε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα και να μην πηγαίνουν σε μαύρες τρύπες. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής πως το ΤΕΠ είχε αφεθεί στην τύχη του χωρίς κανένα σχέδιο λειτουργίας, αλλά αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι η δυσκίνητη γραφειοκρατία, η έλλειψη θεσμικού πλαισίου και ο χρόνος που απαιτούνταν ώστε να γίνουν τα βήματα προσεκτικά. Με την έμπρακτη στήριξή μας, με προσλήψεις αλλά και με επιπλέον εξοπλισμό, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, το ΤΕΠ έχει όλα τα εχέγγυα ώστε την επόμενη μέρα να γίνει σημείο αναφοράς στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής».

Στην συνέχεια ο Μάριος Κάτσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους πολίτες και τους εργαζομένους στον τομέα υγείας της Θεσπρωτίας λέγοντας: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους εργαζομένους  παραϊατρικό, ιατρικό αλλά και διοικητικό προσωπικό, που χωρίς την στήριξή τους δεν θα γινόταν πράξη ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα. Οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν το εγχείρημα μόλις το γνωρίσουν και είμαστε βέβαιοι ότι  οι όποιες αρρυθμίες που είναι λογικό να υπάρξουν κατά την προσαρμογή, θα γίνουν κατανοητές. Θα είμαστε δίπλα για ό,τι χρειαστεί».