Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την εκλογική αναμέτρηση

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και μου έκανε την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο του νομού Θεσπρωτίας στην επερχόμενη -πολύ κρίσιμη-μάχη για τις εθνικές εκλογές.

Θα ήθελα να καλωσορίσω τους άξιους συμμαχητές στο ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τον Γιάννη Γόγολο και την Άννα Στεργίου, που μαζί με όλες/ους τους συντρόφους θα δώσουμε με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια τον συλλογικό αγώνα για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη, ώστε να επανέλθει η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη παντού. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει καμία και κανένας!

Η Θεσπρωτία τα τελευταία 4 χρόνια έκανε μεγάλα βήματα πίσω. Ποτέ άλλοτε καμία κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά σε τόσο σύντομο χρόνο στο νομό μας σε στρατηγικούς τομείς, που παρά τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν, αναπτυσσόταν και προόδευε. Το ξεπούλημα του ΟΛΗΓ πακέτο με το παράκτιο μέτωπο του νομού, το κλείσιμο του ΤΕΙ και ο αποκλεισμός της Θεσπρωτίας από τον πανεπιστημιακό χάρτη, η έλλειψη χρηματοδότησης του νομού για νέα έργα και ο αποκλεισμός του από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ο μαρασμός του κάμπου και των κτηνοτρόφων που υποφέρουν από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής και η επίθεση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον τουρισμό που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας έχουν δημιουργήσει ένα ζόφο και μια μιζέρια που δεν μας αξίζει.

Σε όλα αυτά προστίθενται και το ύφος και το ήθος άσκησης της εξουσίας σε τοπικό επίπεδο. Η καθεστωτική συμπεριφορά, η αλαζονεία, ο πελατειασμός της διαφθοράς και της εκδικητικότητας και η συγκέντρωση όλων των εξουσιών σε ένα πρόσωπο που καλύπτει την ανικανότητά του με παλαιοκομματισμό και ψέμα, έχουν δημιουργήσει ένα συλλογικό συναίσθημα που αποτυπώνεται στη φράση «δεν πάει άλλο».

Σε μια περίοδο που το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη δημοκρατία, προς το κράτος, τους θεσμούς έχει κλονιστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δέχεται την πρόκληση να μετουσιώσει το συλλογικό “δεν πάει άλλο” σε πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Όλες και όλοι μαζί, δημοκράτες πολίτες, είτε είναι αριστεροί, είτε κεντρώοι, είτε δεξιοί που δεν αντέχουν άλλο το καθεστώς, έρχεται η ώρα να βγάλουμε την χώρα και την κοινωνική πλειοψηφία από την κρίση και το αδιέξοδο και να δώσουμε λύσεις και προοπτική.

Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ στα δύσκολα και σήκωσα το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί σε ταραχώδεις και ιστορικές στιγμές για την πατρίδα όσο καλύτερα μπορούσα. Πλέον με εμπειρία και ωριμότητα, με περισσότερη γνώση των δυσκολιών και των δυνατοτήτων του νομού, δίπλα στον οποιοδήποτε πολίτη, έντιμα και αδιαμεσολάβητα, με επίγνωση του πού ανήκουμε και ποιους εκπροσωπούμε, θα δώσουμε και αυτή τη μάχη. Στο κοινοβούλιο, στους αγώνες, στα καφενεία, στις πλατείες, στους δρόμους, όπου ζουν και αναπνέουν οι άνθρωποι του μόχθου, της δημιουργίας, της νεολαίας, των απομάχων της ζωής.

Καλή δύναμη, καλούς αγώνες, θα νικήσουμε!