Με ελλιπή σύνθεση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Με ελλιπή σύνθεση θα συνεδριάσει την Παρασκευή 31 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αντικατάστασης των πέντε μελών που κηρύχθηκαν έκπτωτοι λόγω οφειλών άνω των 300 ευρώ στο Δήμο και την ΔΕΥΑΗ.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε στις 10 Μαΐου την έκπτωση πέντε Δημοτικών και εννέα τοπικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και τρεις αντιδήμαρχοι.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και κάποιοι από τους έκπτωτους έχουν ήδη κινηθεί δικαστικά, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την απόφαση έκπτωσης, οι αναπληρωτές των έκπτωτων συμβούλων δεν έχουν κληθεί για ορκωμοσία. Σύμφωνα με τον νόμο, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, και με το χρόνο να εξαντλείται, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεδρίαση με τα εναπομείναντα 20 από τα 25 μέλη του Συμβουλίου.

Η σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση εστάλη από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα το μεσημέρι. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19:30 και θα περιλαμβάνει 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με την ΟΛΗΓ ΑΕ, βάσει της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΗΓ ΑΕ. Επιπλέον, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εκμίσθωση θέσεων μετά από δημόσιο διαγωνισμό για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, θαλάσσιων μέσων αναψυχής και καντινών στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκκρεμούν απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή σε αρκετά ζητήματα  που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ.

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Πρόσκληση (13η) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλείστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του ν.5056/2023, να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 31 Μαΐου 2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30’, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Γενικά Θέματα
Εισηγητής:  κ. Παναγιώτης Νταής – Δήμαρχος.
Θέμα  1οΣυζήτηση σχετικά με τη συνεργασία Δήμου – ΟΛΗΓ ΑΕ με βάση τις διατάξεις του Ν.5048/23.  
Θέμα  2οΧορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του υποέργου με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» της Πράξης με κωδικό ΟΠΣ 6000887.  
Θέμα  3οΧορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Πράσινου Σημείου του Δήμου Ηγουμενίτσας».  
Θέμα  4οΧορήγηση 1ης παράτασης χρόνου παράδοσης της προμήθειας «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Ηγουμενίτσας» της αριθ. πρωτ. 17964/16.08.2023 σύμβασης (AΔAM:23SYMV013268388) της πράξης 5163963 με τίτλο: «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)».  
Θέμα  5οΠαροχή παγίας προκαταβολής στο Δήμο και στις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2024.  
Θέματα  Δημοτικής Επιτροπής
Εισηγητής:  κ. Δημήτριος Δημάκος – Αντιδήμαρχος.
Θέμα  6οΑναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2024.  
Θέμα  7οΕπί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση θέσεων μετά από διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων – θαλάσσιων μέσων αναψυχής – καντινών στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας και στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος βάση του Ν.5048/2023.  
Θέμα  8οΕπί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με την εκμίσθωση Οικίσκου – Αναψυκτηρίου στη θέση «Καραβοστάσι» της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας.  
Θέμα  9οΕπί εισηγήσεως Δημοτικής Επιτροπής σχετικά με τη μεταφορά θέσης περιπτέρου από τον οικισμό Εθνικής Αντίστασης σε νέα θέση στην Ηγουμενίτσα.  
Θέματα  Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας
Εισηγητής:  κ. Αλέξανδρος Μητσέλος – Αντιδήμαρχος.
Θέμα 10οΈγκριση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άπορο Δημότη για την αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών αναγκών.  
Θέμα 11οΕξέταση αιτήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Παραποτάμου για παραχώρηση του Δημοτικού κτηρίου «Πέτρινο».
Θέματα Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Εισηγήτρια:  κα Μαρίνα Κοσιώρη – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Θέμα 12οΚατανομή Β’ δόσης 2024 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.  

             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

            ΜΑΡΙΑ ΣΑΜΙΟΥ