Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιωαννιτών

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΣτην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιωαννιτών με την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση εργασίας που έγινε στην Αθήνα.

Τον Δήμο Ιωαννιτών εκπροσώπησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη. Στην πρώτη συνάντηση εργασία μετείχε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, η ΕΕΤΑΑ και εκπρόσωποι από 15 συνολικά δήμους της χώρας. Το βασικό αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε στη λειτουργία των Δημοτικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Θετική είναι και η εξέλιξη σχετικά με το αίτημα για την παραχώρηση ολόκληρου του εξοπλισμού του πρώην ΚΕΕ στο Δήμο Ιωαννιτών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, αφού η Γενική Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Ελένη Καραντζόλα, δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ληφθεί η σχετική απόφαση. 

«Η συστηματική, ουσιαστική και έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου μας με τη σύσταση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ και την αντίστοιχη προγραμματική με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε πιλοτικά και σε πρώτη εφαρμογή, το αμέσως επόμενο διάστημα, προγράμματα επιμόρφωσης που απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες συμπολίτες μας, σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.

Η πρόσκληση για τη συμμετοχή, οι θεματικές ενότητες και το χρονοδιάγραμμα, θα δημοσιοποιηθούν από το Δήμο και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα υποβολής της σχετικής αίτησης», υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη.