Ομόφωνο όχι των κατοίκων στο φράγμα στην Αβαρίτσα

kalamas

kalamasΕκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν κάτοικοι των παρακαλάμιων περιοχών και του Δήμου Φιλιατών με αφορμή την κατασκευή υδροηλεκτρικού που δρομολογείται στην Αβαρίτσα. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των τοπικών συμβουλίων και κατοίκων από το Γολά, το Παλαιοχώρι, την Κοκκινιά, τις Πέντε Εκκλησιές, την Πλακωτή, τα Πηγαδούλια κι άλλα παρακαλάμια χωριά, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι ΤΟΕΒ υψηλής ζώνης Σκάλας Φιλιατών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικοί σύμβουλοι των Φιλιατών.
Κάτοικοι και φορείς διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο δρομολογούμενο φράγμα υπογραμμίζοντας ότι θα επιφέρει σημαντικές συνέπειες στην περιοχή. Μάλιστα δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με στόχο να αποτρέψουν την κατασκευή του.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης θα αποσταλεί άμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου που έχει γνωμοδοτήσει θετικά για το έργο, σε φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και στην Αποκεντρωμένη.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι από την σύσκεψη απουσίασε παντελώς ο Δήμος Σουλίου, απουσία που καυτηριάστηκε με ένταση, ειδικά μετά και την θετική γνωμοδότηση του εν λόγω δήμου.

πηγή: epiruspost.gr