Οριστικά στα ”ξένα” χέρια η ΔΩΔΩΝΗ

dodoni

dodoniΤρεις εταιρείες περνούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας για την πώληση της εταιρείας «Δωδώνη» – Εκτός οι Ενώσεις – Βίκος

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν από ελληνικές και ξένες εταιρείες για τη «Δωδώνη» ΑΕ και ξεκινά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των τριών εταιρειών που πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η σχετική διαδικασία και η μεταβίβαση της εταιρείας, που θα ολοκληρωθεί με την τελική υπογραφή, αναμένονται εντός των επόμενων 20 ημερών.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τον προγραμματισμό της, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

Τη μεγαλύτερη προσφορά για την εξαγορά της εταιρίας Δωδώνη κατέβαλλε εταιρία ρωσικών συμφερόντων. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες το τίμημα που καταβλήθηκε κυμάνθηκε μεταξύ 18 και 22 εκατ. ευρώ.

Από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εκφράζονται ενστάσεις, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει με σύντομες διαδικασίες την πώληση της εταιρείας. Η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης  και τον προγραμματισμό της, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν από ελληνικές και ξένες εταιρίες για τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ και ξεκινά το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας που περιλαμβάνει την αξιολόγηση των τριών εταιριών που πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η σχετική διαδικασία και η μεταβίβαση της εταιρίας, που θα ολοκληρωθεί με την τελική υπογραφή, αναμένεται εντός των επόμενων 20 ημερών.