Ο καυγάς για την ΕΤΑΝΑΜ καλά κρατεί

epirus-topos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ…

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τη χθεσινή «απολογία» του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας στην οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει την άρνηση υλοποίησης της πρότασής μας για εμπέδωση συνεργασίας και την απροθυμία του να μας συναντήσει.

Πραγματικά πιστεύαμε ότι μόνο ο Περιφερειάρχης είχε την αίσθηση της αυταρέσκειας και της άρνησης για κάθε διαδικασία ελέγχου ενεργειών και πράξεων.

Για αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζουμε ότι η συνάντηση ζητήθηκε , εκ μέρους της παράταξής μας από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κώστα Αρβανίτη και με έκπληξη εισέπραξε την άρνηση με την ακόλουθη υπόδειξη :

«Αν θέλεις να με συναντήσεις να με ενημερώνεις τέσσερις μέρες νωρίτερα, τουλάχιστον»!!!

κ. Αντιπεριφερειάρχη, η αδικαιολόγητη στάση αποφυγής συνάντησης με αιρετούς Περιφερειακούς Συμβούλους είναι προσβλητική και απαξιωτική.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης «Ήπειρος-Τόπος να Ζεις», παρά τη σχετική άρνηση, επισκέφθηκαν την Τρίτη τις υπηρεσίες τις αντιπεριφέρειας και αποτελεί σταθερή επιδίωξή μας η συνεχής διαβούλευση και συζήτηση για την αποδοτική, διάφανη και ουσιαστική λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας.

Εμείς θα επιχειρήσουμε και πάλι να συναντηθούμε και με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας γιατί βασική μας επιδίωξη είναι η εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής και δε μας εκφράζουν λογικές και νοοτροπίες κατοχύρωσης της «μοναδικότητας» δράσεων και ενεργειών καθώς αυτό οδηγεί με βεβαιότητα σε αρνητικές εξελίξεις.

Σε ότι αφορά στην την άκομψη αιχμή για απουσία του κ. Αρβανίτη από την Πρέβεζα , να υπενθυμίσουμε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι τα στελέχη της παράταξής μας δεν έχουν επιχειρήσεις ή άλλη περιουσία για να ζουν την οικογένειά τους. Παράλληλα με την ενασχόλησή τους με την Περιφερειακή Διοίκηση εργάζονται και αξίζει να τονίσουμε ότι  η παρουσία του συναδέλφου στο Υπουργείο Οικονομίας μπορεί να αξιοποιηθεί ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής μας προς όφελος των πολιτών της.

Επιμένουμε ότι «είμαστε από την ίδια πλευρά του καραβιού» και όχι από την απέναντι στην προσπάθεια να υπηρετήσουμε τους πολίτες που μας εξέλεξαν…

Κριτική, όμως, θα συνεχίσουμε να κάνουμε με εποικοδομητικό τρόπο στην ΠΕ Πρέβεζας γιατί σ’ αυτό το ρόλο μας έταξε ο λαός με την ψήφο του.

Τέλος σε ότι αφορά την απόφαση για τη μετατροπή της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ στην Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «η περιφέρεια επιτρέπεται να συστήνει μία μόνο επιχείρηση, με τη μορφή της αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας, εφόσον δε συμμετέχει σε άλλη αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία στην οποία να κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου» και «οι περιφέρειες υπεισέρχονται αυτοδικαίως από την έναρξη της λειτουργίας τους, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταργούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και νομαρχιακών διαμερισμάτων, ως προς τις επιχειρήσεις αυτών»

Να τελειώνει, επομένως, το παραμύθι ότι «η απόφαση για την μετατροπή της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. σε Αναπτυξιακή της Περιφέρειας Ηπείρου, πάρθηκε σε εφαρμογή του Νόμου για τον Καλλικράτη».

Ήταν πολιτική επιλογή του Περιφερειάρχη και ως τέτοια την εκλαμβάνουμε και την κρίνουμε.

Αναγνωρίζουμε την αγωνία του να επιβιώσει η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ την οποία και «φόρτωσε» ως νομάρχης με προσωπικό αορίστου χρόνου, αρκεί αυτό να μη γίνεται σε βάρος των άλλων αναπτυξιακών εταιριών όπως η ΕΤΑΝΑΜ.