Παρουσίαση υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα

syriza_pantheon2Στο κατάμεστο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η παρουσίαση των τεσσάρων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεδρική, πλέον, Θεσπρωτία.

Με κεντρικό σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται» και το Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανδρέα Νταή να δίνει στο σύντομο χαιρετισμό του τους πολιτικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, επικεντρώνοντας στις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική συνοχή και την ανακούφιση της κοινωνίας.

syriza_pantheon4Ιδιαίτερη αναφορά στη νεολαία και στα αδιέξοδα που αυτή αντιμετωπίζει, με την ανεργία να γιγαντώνεται και τους νέους να αναζητούν την τύχη τους ως μετανάστες, έκανε ο νεότερος υποψήφιος του ψηφοδελτίου, Μάριος Κάτσης. Ο κ. Κάτσης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Μηχανικός Η/Υ, κατάγεται, ζει και εργάζεται στην Ηγουμενίτσα και είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ηπείρου.

Για ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης , πάταξη του πελατειακού κράτους , της πολυνομίας και της γραφειοκρατίας και αποκοπή από την γενικευμένη διαπλοκή, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής, Δικηγόρος Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος επίσης διεκδικεί  την ψήφο των Θεσπρωτών με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορά στα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική οικογένεια και τις δυσχέριες που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν εξ’ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών και των επιλογών της κυβέρνησης, έκανε ο Παύλος Παπαρούνας, ταχυδρομικός υπάλληλος, συνδικαλιστής και Συντονιστής της Ο.Μ. Ηγουμενίτσας, επίσης υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία στις προσεχείς εκλογές.

Η παρουσίαση έκλεισε με την υποψήφια Τσακίρη Αστυρόπη, αγρότισσα, ιστορικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και για 4η φορά υποψήφια στο Νομό, η οποία έδωσε το στίγμα της ελπίδας και της προοπτικής που πρέπει να αποκτήσει η ελληνική κοινωνία με μια νέα αριστερή διακυβέρνηση.

syriza_pantheon

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών:

 

Κάτσης Μάριος του Σπυρίδωνα

·         Γεννήθηκε το 1985, κατάγεται από τον Αγ. Βλάσιο Θεσπρωτίας και κατοικεί στο Γραικοχώρι.

·         Απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ.

·         Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται από το 2010 ως προγραμματιστής και τεχνικός Η/Υ στην Ηγουμενίτσα.

·         Μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ από το 2007 έως και το 2010.

·         Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου του 2012.

·         Μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου – Λευκάδας.

Γιώργος Δ. Οικονόμου

  • Είναι γέννημα-θρέμμα της τοπικής κοινότητας Κουκουλιών Σουλίου.
  • Από το 1968 βρίσκεται στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και αποπεράτωσε τις σπουδές του στη Νομική.
  • Εργάζεται ως μαχόμενος δικηγόρος επί σειρά ετών, χωρίς ποτέ να έχει καταλάβει δημόσια θέση ή αντιμισθία.
  • Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από όλες τις θέσεις και αξιώματα.

·         Από το 2007 ασχολείται με τα προβλήματα ανάπτυξης της Ηπείρου και σήμερα είναι Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

·         Είναι επίσης Πρόεδρος του Ιδρύματος Μόρφωσης Νεολαίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ζαππείου Μεγάρου.

 Παύλος Παπαρούνας του Γεωργίου

  • Γεννήθηκε το 1963 στο Καρτέρι Θεσπρωτίας και κατοικεί στην Ν. Σελεύκεια.
  • Σπούδασε Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές επιστήμες στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  • Εργάζεται ως ταχυδρομικός υπάλληλος στο Κεντρικό Κατάστημα ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας.
  • Συνδικαλιστής πρώην αντιπρόεδρος ένωσης ταχυδρομικών υπαλλήλων Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας. Πρώην Αντιδήμαρχος Μαργαριτίου.

·         Ενεργό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Σήμερα συντονιστής της ΟΜ Ηγουμενίτσας και μέλος της Γραμματείας της ΝΕ Θεσπρωτίας.

  • Μόνιμος κάτοικος Ηγουμενίτσας, παντρεμένος με δύο παιδιά.

 Τσακίρη Αστυρόπη το γένος Κομίνη

·         Γεννήθηκε στη Σκορπιώνα Θεσπρωτίας και κατοικεί στην Ηγουμενίτσα.

·         Εργάστηκε επί σειρά ετών σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Σήμερα αγρότισσα.

·         Συνδικαλίστρια με συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια συλλόγων και φορέων στους κοινωνικούς  χώρους του  τουρισμού, του πολιτισμού, και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

·         Ενεργό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και μέλος της ΝΕ Θεσπρωτίας το επί σειρά ετών.

·         Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας στις εκλογικές αναμετρήσεις Οκτωβρίου 2009 και Μαΐου- Ιουνίου του 2012.

·         Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.