Περιφέρεια: Σύσκεψη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς

perifereia21

Με αντικείμενο την ομαλή λειτουργία της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στην οποία     παραβρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Βαγενάς, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, των Εμπόρων Κρεάτων, των Κρεοπωλών κ.α..

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και των δεδομένων που υπάρχουν για την Πασχαλινή περίοδο. Εκτενής συζήτηση έγινε για το παρεμπόριο και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή «ελληνοποίησης» αρνιών από χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπόρων και των κρεοπωλών – παρά το γεγονός ότι ένας  μεγάλος αριθμός ντόπιων αρνιών έχουν πωληθεί σε Τούρκους εμπόρους – θα υπάρξει επάρκεια στην αγορά της Π.Ε. Ιωαννίνων,  ενώ οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.

Ειδική έμφαση δόθηκε στους ελέγχους που θα γίνουν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής των κρεάτων και την αποτροπή περιπτώσεων σφαγής σε μη νόμιμα λειτουργούντα σφαγεία.

Τέλος τη σύσκεψη απασχόλησε και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από Κινέζους υπηκόους, τα οποία θα ελεγχθούν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.