Περιφερειάρχη – Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας επισκέφτηκαν εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ

Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία εργαζομένων στο ΙΓΜΕ Πρέβεζας στον οποίο και έθεσαν τα προβλήματα που προκαλούνται από τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση ή συγχώνευση του Ινστιτούτου.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αντίθεσή του στην προοπτική αυτή, υπογραμμίζοντας το θετικό έργο που έχει επιτελέσει το ΙΓΜΕ και την άριστη συνεργασία που υπήρχε τα τελευταία χρόνια με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας (και πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων). Τους διαβεβαίωσε δε ότι θα προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της συνέχισης της επιστημονικής δραστηριότητας του Ινστιτούτου, που είναι άκρως απαραίτητη για την Περιφέρεια.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Νωρίτερα αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε στην Πρέβεζα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, με τον οποίο  και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα και την διαμορφούμενη κατάσταση μετά και τις εξαγγελίες του κ. Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου για κατάργηση ή συγχώνευση του ινστιτούτου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στο αγώνα των εργαζομένων για μη κατάργηση ή συγχώνευση του ινστιτούτου,  το οποίο θεωρεί πολύτιμο συνεργάτη και εργαλείο στην προσπάθεια περιφερειακής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Αντίθετα, λαμβάνοντας υπόψη την μακροχρόνια προσφορά του στον τόπο,  θεωρεί ότι επιβάλλεται η περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του με νέες προσλήψεις που θα του δώσουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθει και  να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση των έντονων προβλημάτων της περιοχής, τόσο αναπτυξιακού όσο και κοινωνικού χαρακτήρα.

Το επί δεκαετίες προσφερόμενο ερευνητικό έργο του ΙΓΜΕ (νερά, ενεργειακά ορυκτά, προστασία του περιβάλλοντος, γεωθερμία, γεωτεχνικές μελέτες, ανάδειξη φυσικού τοπίου,  κλπ.) συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.

Το ΙΓΜΕ περιλαμβάνεται στους φορείς των οποίων η προσφορά έχει καταξιωθεί στην κοινωνία, και γι΄ αυτό πρέπει να στηριχθούν και αναπτυχθούν από όλους τους τοπικούς φορείς. Η ύπαρξη του Ινστιτούτου και των Περιφερειακών του Μονάδων και η αναβάθμιση του ρόλου του στη λύση των προβλημάτων πρέπει να διασφαλισθεί.

Για τους λόγους αυτούς θεωρεί απαραίτητη την ανάκληση της πρότασης διάλυσης του Ινστιτούτου. Στην κατεύθυνση αυτή  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου,  δήλωσε ότι θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για συντονισμό και των τοπικών φορέων.