Πολιτικές ανακατατάξεις στη Θεσπρωτία με την αυγή του 2023

Με πολιτικές ανακατατάξεις ξεκινά η νέα χρονιά στη Θεσπρωτία.

Ηχηρότερη η παραίτηση από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Ρεγγίνας Δηλαβέρη. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η κα Δηλαβέρη θα αναλάβει θέση Αντιπεριφερειάρχη – ούσα εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη – ή αν θα επιλέξει να παραμείνει εκτός διοικητικών θέσεων, με το βλέμμα στραμμένο στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Το δρόμο αυτό φαίνεται πως επέλεξε η μέχρι προχθές Αντιπεριφερειάρχης Ηλιάνα Σάρρα Σπανοπούλου, της οποίας η θητεία έληξε και – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες – ενημέρωσε ήδη τον Περιφερειάρχη, ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος εκ νέου και θα αγωνιστεί ως φαίνεται στο Δήμο Φιλιατών.

Τέλος, παραμένοντας στο Δήμο Φιλιατών, την απόφασή του να μη διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του, ανακοίνωσε στο συνδυασμό του ο νυν Δήμαρχος Σπύρος Παππάς. Ο κ. Παππάς είχε τις τελευταίες μέρες συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και φαίνεται πως θα επιλέξει περιφερειακή πορεία για τη συνέχεια.

Κι όλα αυτά υπό το πρίσμα της μονοεδρικής πλέον Θεσπρωτίας…