ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πολιτική εξόρμηση – περιοδεία πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Απριλίου κλιμάκιο της ΚΟ του ΚΚΕ στην ΔΕ Αχέροντα με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη και το διαρκές πολιτικό άνοιγμα του κόμματος. Στο κλιμάκιο μετείχαν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Κουτσής και Ηλίας- Δημήτρης Χρήστου, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Επισιτισμού Θεσπρωτίας Κώστας Τζούρτζος  και οι Θόδωρος Μπρέστας, Ανδρέας Σιώζος και Στέφανος Αθανασίου.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε επισκέψεις στις εκπαιδευτικές μονάδες, στις υπηρεσίες του Δήμου και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Γαρδίκι. Στις εκπαιδευτικές μονάδες η συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς εστιάστηκε γύρω από τα φλέγοντα θέματα της δημόσιας παιδείας: αντιδραστική αξιολόγηση, έλλειψη υποδομών, κτιριακά, καθήλωση μισθών εκπαιδευτικών κ.α. Στις υπηρεσίες του Δήμου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των Δήμων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την χρόνια υποστελέχωση κ.α. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τα μέλη του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη αφενός οι κοινωνικές υποδομές και παροχές να τεθούν κάτω από την «ομπρέλα» του κράτους και όχι ΜΚΟ και χορηγών, αφετέρου να γίνει αγώνας ώστε να εκλείψουν οι παράγοντες που οδηγούν στο να υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στη συνέχεια τα μέλη του ΚΚΕ περιόδευσαν στις περιοχές της Γλυκής και της Ποταμιάς και συνομίλησαν με εργαζόμενους, αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής. Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων, η αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα και από καλύτερη θέση να μπορεί να αποσπά κατακτήσεις.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει δυναμικά, αγωνιστικά και οργανωμένα όλο το επόμενο διάστημα το πολιτικό του άνοιγμα. Την Παρασκευή 28/04 στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη της ΚΟ Παραμυθιάς στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Καρκαμίσι) ενώ το Σάββατο 29/04 θα πραγματοποιηθεί ευρεία περιοδεία της ΚΟ Παραμυθιάς με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Χρυσηίδα Γεωργίου στο παζάρι της Παραμυθιάς.

Ηγουμενίτσα 05/04/2023