Προκαταρκτική εξέταση για τις αναφορές του Περιφερειάρχη Ηπείρου σε ελλιπή συντήρηση της Εγνατίας Οδού

egnatia

Την επέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι αναφορές του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, σχετικά με τη συντήρηση της Εγνατίας Οδού.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Πέμπτη, έκανε λόγο για σήραγγα στο νομό Ιωαννίνων που “είναι έτοιμη να καταρρεύσει”, λέγοντας: “είναι ένα έργο που πρέπει άμεσα να γίνει… η μία από τις δύο σήραγγες της Κατάρας. Πρέπει να κλείσει για πάρα πολύ καιρό για να γίνουν όλα από την αρχή μέσα, γιατί μπορεί να συμβεί ατύχημα. Έχει χαλάσει. Όλα από κάτω. Είναι έτοιμο να καταρρεύσει αυτό, θέλει πάρα πολλά λεφτά, σε όλο τον δρόμο θέλει πάρα πολλή δουλειά”.

Σημείωσε δε, ότι “η Εγνατία Οδός είναι επικίνδυνη σήμερα, γιατί η συντήρηση που γινόταν ήταν πολύ επιφανειακή” και το αιτιολόγησε λέγοντας πως η Εγνατία Α.Ε. “έπρεπε τμηματικά μέχρι σήμερα να έχει αύξησει τα διόδια και να κάνει τη δουλειά της”. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι “ρίχνουν μια πέτσα άσφαλτο για να πουν ότι ρίξαμε άσφαλτο”…

Μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των αναφορών του κ. Καχριμάνη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και – σύμφωνα με πληροφορίες – ήδη έχει κληθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου να καταθέσει περί των όσων ανέφερε.