Πρωταπριλιάτικο: Μετά τη ΔΩΔΩΝΗ… επενδύσεις στα νησάκια των Συβότων!

syvota1_1

syvota1_1

Φυσικά και πρόκειται περί πρωταπριλιάτικου και ουχί περί αλήθειας!

Η SI Capitals μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει κανένα ενδιαφέρον για καμία επένδυση στην Ήπειρο, πόσο μάλλον στη Θεσπρωτία!

Άλλωστε όπως έγινε σαφές από “κύκλους της εταιρείας”, η διοίκηση ήταν απασχολημένη με το να πουλάει το Stock της ΔΩΔΩΝΗ και δεν τους έμεινε χρόνος να σκεφτούν… επενδύσεις!

Καλή προταπριλιά! Και του χρόνου… καλύτερα! 

Ακολουθεί το σχετικό πρωταπριλιάτικο “ρεπορτάζ”:

Το ενδιαφέρον της SI Capitals που εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, έχουν κινήσει και άλλες επενδύσεις στην Ήπειρο. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες το ρωσικό επενδυτικό fund, έχει προχωρήσει στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά νησίδων στα παράλια στη Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στα Σύβοτα και στην Πέρδικα.
Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στη διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ κ. Michael O’ Niel επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα 3 φορές την περιοχή των Συβότων, την τελευταία μάλιστα συνοδευόμενος από πολυπληθές συνεργείο μηχανικών, ώστε να εκπονηθούν και οι προμελέτες αξιοποίησης των νησίδων.

Μάλιστα, αναφέρετε ότι ο κ. ο Niel επεδίωξε να έχει και συναντήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας στους οποίους θα παρουσιάσει τα επενδυτικά αυτά σχέδια και τη μορφή ανάπτυξης που πρόκειται να λάβει η περιοχή.
Φαίνεται πως η SI Capitals επιδιώκει τη μονιμοποίηση της παρουσίας της στην περιοχή, με τη δημιουργία ένος ή περισσοτέρων υπερπολυτελών συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών τα οποία θα ενοικιαστούν ή θα πωληθούν σε πλούσιους Ρώσους, οι οποίοι μετά το οικονομικό κραχ της Κύπρου, στρέφονται προς τα ελληνικά παράλια.

Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στις οποίες, όπως αναφέρεται, προτεραιότητα πρόσληψης θα έχουν οι απολυμένοι της ΔΩΔΩΝΗ και μέλη των οικογενειών των παραγωγών που χορηγούν το γάλα τους στην εταιρεία.

Ταυτόχρονα η SI έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της και για την αγορά του λιμένος της Ηγουμενίτσας και των χερσαίων ζωνών του σε Σύβοτα και Πλαταριά, επιδιώκοντας έτσι και στην ανάπτυξη ενός δικτύου μαρίνων για υπερπολυτελή σκάφη στην περιοχή, οι οποίες θα λειτουργούν συμπληρωματικά στην υπόλοιπη επένδυση.