Πρόσκληση συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία “ΠΑΡΙΣΙ 2024”από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», καθώς και στη διέλευση και τελετή σχετικά με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Δήμο μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι αθλητές, από τις 30/1/2024 και μέχρι την 8/2/2024, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως λαμπαδηδρόμοι, στον γραφείο αθλητισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας, Ελευθερίας 7 (Παλαιό Δημαρχείο).

Οι αιτούντες θα πρέπει να συνυποβάλλουν πρόσφατη ηλεκτρονική φωτογραφία και αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2665360012, 2665360019
Email : pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ σε περίπτωση που ο Δήμος επιλέξει λαμπαδηδρόμο κάτω των 18 ετών, αυτό θα γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση της ΕΟΕ και κατ’ εξαίρεση των κανονισμών.

Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι στην ευχέρεια του Δήμου Ηγουμενίτσας, τηρώντας την Αρχή περί ισότητας των φύλων.
Ο λαμπαδηδρόμοι μπορεί να ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:
● Ολυμπιονίκες- συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
● Διακριθέντες Ολυμπιακών αθλημάτων με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια-Ευρωπαϊκά-Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ)
● Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ)

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία απαγορεύεται η συμμετοχή Πολιτικών και Θρησκευτικών παραγόντων, σύμφωνα με τον κανονισμό της Οργανωτικής Επιτροπής. Ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Μέλη του Κοινοβουλίου, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων. Αποκλείονται όσοι έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση κανονισμών περί ντόπινγκ ή έχουν καταδικασθεί για αδικήματα που δημιουργούν ασυμβίβαστα και κωλύματα κατά τη νομοθεσία.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που θα δηλώσετε αποκλειστικά για θέματα σχετικά με τη συμμετοχή σας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024».